COLUMN: Onhandige quotes plaatsen Bruins onder vergrootglas

Door

Boston Bruins v Carolina Hurricanes

Een van de meest besproken momenten in de NHL deze week is de persconferentie van Boston Bruins coach Claude Julien, die zich negatief uitliet na het verloren duel (4-3) met de Montréal Canadiens over het fopduiken van de tegenstander. Die persconferentie zal hij achteraf misschien spijt van hebben, want het legde zijn eigen team onder een vergrootglas en dat blijkt niet zo verstandig.

Coach Julien was van mening dat de arbiters zich hadden laten inpakken door schwalbes van de Habs en dat die schwalbes een schande zijn voor de sport. Hij zei daarom ook dat hij uitkeek naar het moment dat de twee minuten tijdstraf voor “embellishment” vaker zou worden toegekend.

Eerlijk is eerlijk, teveel spelers in de NHL lijken momenteel aan Spaanse voetballeritis te lijden. Een ernstige aandoening waardoor je onverwacht en bij minimaal contact door je hersenen wordt opgedragen dramatisch onderuit te gaan en te doen alsof de traumahelikopter niet snel genoeg kan arriveren. Enkele minuten later zijn de symptomen echter volledig verdwenen en is alles weer als vanouds.

Claude Julien heeft daarom absoluut geen ongelijk als hij zegt dat duiken beschamend is, maar lijkt te zijn vergeten dat een van de spelers die hier het meest chronisch aan lijdt in zijn eigen team speelt en al seizoenen lang iedereen het bloed onder de nagels vandaan haalt. Als dat weer eens gebeurt, hoor je Julien echter niet. Zijn eigen speler Brad Marchand staat zelfs op video dat hij oneindig lang op het ijs blijft liggen, na een tijdje probleemloos op staat en tegen de medische staf zegt: “Ik probeerde hem vijf minuten aan te smeren.”

Niet alleen zijn fans rond de league dat nog niet vergeten, ze maken er ook heel erg vermakelijke filmpjes over, waarbij de harde woorden van Claude Julien en de vaste Bruins-commentator Jack Edwards handig zijn gemonteerd onder fopduiken van hun eigen ploeg.

Julien maakte eigenlijk een terecht punt, maar zou er wel verstandig aan doen in zijn eigen kleedkamer te beginnen. Tot die tijd zijn de aantijgingen namelijk vooral loze kreten en ligt zijn team de komende weken onder een vergrootglas. Of dat nou de bedoeling was?

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen