VIDEO: Marshawn Lynch spreekt: “Ik verwachtte de bal te krijgen”

Door

Dallas Cowboys v Seattle Seahawks

Via onze vrienden van FOXSports zijn we aan een interview van Marshawn Lynch, DeAngelo Williams en Gary Barnidge op de Turkse televisie gekomen.

Het interview is ter ere van een project van het trio, waarmee ze American Football populairder willen maken in Turkije. Gelukkig voor ons was Lynch ontzettend openhartig en ging hij in op alle vragen die de goede Turkse interviewer stelde.

Waarom kreeg je de bal niet?
Na een goede voorzet van Williams (op de één yard line geef je de bal aan je runningback, de speler die jou op die plek gekregen heeft, jouw beste speler) kwam de aap uit de mouw: “Wat voelde je toen je niet de bal kreeg tijdens jullie laatste possession?”

Lynch nam geen blad voor de mond:

Om eerlijk te zijn, ik zou liegen als ik zou zeggen dat ik de bal niet verwachtte. Ja, ik verwachtte de bal. Maar in het leven gebeuren deze dingen. Ik vertelde een verslaggever na de wedstrijd dat het een teamsport is. Ik had geen probleem met de beslissing.

Na wat aarzelen gaat hij verder:

Als ik de bal over de lijn ren ben ik het gezicht van het land. De MVP van de Super Bowl. Dan ben je het gezicht van het land. Ik weet niet wat er met die call was. Ik bedoel, misschien was het wel goed dat ik de bal niet kreeg. Ik bedoel. Het kostte ons de Super Bowl. Ik bedoel. Ik heb volledig vertrouwen in mijn teamgenoten om de play te maken, want dat hebben we zo vaak gedaan. Had ik graag de bal over de lijn gerend? Ja, dat had ik graag gedaan. Maar de wedstrijd is afgelopen en ik zit in Turkije.

Zegt Lynch nu eigenlijk dat de Seahawks liever Wilson als MVP zagen en daarom de bal niet aan Lynch gaven?

Het volledige interview is hieronder te bekijken. Vanaf 18.50 voor de inleiding van DeAngelo Williams en vanaf 20.40 voor de uitleg van Lynch:

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen