Van Mil maakt seizoensdebuut voor Angels

Door

Donderdag 10 maart zal voor Nederlandse spelers een dag zijn waar zij met gemengde gevoelens op terugkijken. Loek van Mil zal ongetwijfeld blij en trots zijn dat hij zijn seizoensdebuut heeft gemaakt voor de Los Angeles Angels, maar zal ongetwijfeld niet tevreden zijn met zijn prestaties.

Greg Halman speelde ook, maar kan ook niet tevreden zijn over zijn wedstrijd. Eigenlijk zal alleen Roger Bernadina gematigd positief zijn over zijn prestaties op donderdagavond.

Halman viel, in een wedstrijd waarin de Mariners al 10 punten op 9 hits hadden gescoord, in voor midvelder Ryan Langerhans en kreeg in zijn twee slagbeurten twee keer drie slag. Zijn slaggemiddelde zakte daardoor voorlopig weer onder de .300. De Mariners versloegen het split squad van de Angels met 10-5.

Roger Bernadina was in de wedstrijd tussen de Nationals en de Astros de startende linksvelder voor de Nats. In zijn eerste drie slagbeurten kwam hij niet tot een honkslag en kreeg hij zelfs een keer drie slag, maar in zijn vierde slagbeurt sloeg hij, met twee honken bezet, een drie honkslag.

Later werd hij door Danny Espinosa binnen geslagen en scoorde hij het gelijkmakende punt. De Nationals verloren de wedstrijd uiteindelijk alsnog toen Brian Dopirak de Astros met een walkoff double aan een 6-5 overwinning hielp.

Loek van Mil, helemaal hersteld van een blessure aan zijn gooiarm, mocht op donderdag zijn debuut maken voor de Angels in de wedstrijd tegen de Royals. Van Mil kwam in de achtste inning bij een 3-2 voorsprong op de heuvel.

Hij begon sterk, de eerste slagman werd uitgevangen in het linksveld, maar daarna ging het mis. De tweede slagman bereikte door een fout van de korte stop het eerste honk en door een wild pitch het tweede honk. Na twee keer vier wijd sloeg Mike Moustakas met een single twee punten binnen.

Dit betekende het einde van het debuut van van Mil voor de Angels. De wedstrijd werd uiteindelijk met 4-3 verloren. Het is voor van Mil te hopen dat hij nog meer kansen krijgt deze maand en dan wellicht later in het seizoen zijn debuut kan maken als langste speler ooit in de Major League.

Vrijdagavond is de kans groot dat je op MLB.tv Andruw Jones in actie kunt zien voor de Yankees in hun wedstrijd tegen de Braves.

Verder worden de volgende wedstrijden op MLB.tv uitgezonden: Mets-Marlins, White Sox- Cubs, Nationals-Astros en Padres-Giants. Waarschijnlijk zullen ook Halman en Rick van den Hurk vanavond in actie komen.

Foto: mlb.mlb.com

Ook leuk om te lezen