Utah houdt hoop op play-offs, OKC zeker eerste

Door

1recap13

Utah Jazz @ Minnesota Timberwolves, 96-80

Met nog twee wedstrijden te spelen leek het heel moeilijke opgave te gaan worden voor Utah. Deze wedstrijd tegen Minnesota en de wedstrijd van woensdag tegen de Grizzlies  moeten in winst omgezet worden. Als daarbij de Lakers woensdag verliezen van de Houston Rockets hebben Utah en de Lakers een identiek record dit seizoen met 44 overwinning en 38 verliespartijen. Doorslaggevende factor zal dan het onderlinge resultaat zijn, dat in het voordeel van Utah is.

Deel één van de lastige opgave is gelukt. Al in het eerste kwart kreeg de Jazz het voor elkaar om een voorsprong op te bouwen. Die voorsprong is niet meer in gevaar geweest in het restant van de wedstrijd. Grote man daarbij was, net als eerder deze week tegen de T-Wolves, Al Jefferson met 22 punten en acht rebounds. Ook Mo Williams droeg zijn steentje bij met vijftien punten en zeven assists. Voor Minnesota is Derrick Williams een speler die zich de laatste wedstrijden steeds meer laat gelden. Tegen Utah kwam hij tot achttien punten en zes rebounds. Na de wedstrijd van aanstaande woensdag zit het seizoen er voor de Minnesota Timberwolves op. Ondanks een team met een behoorlijk talent kwamen ze, mede door blessures, tot op heden niet verder dan dertig overwinningen.

Washington Wizards @ Brooklyn Nets, 101-106

In en tegen Brooklyn werd voor de vijfde keer op rij verloren door Washington. Dat Brooklyn, dat al zeker is van de vierde plek in het oosten, zonder onder meer Deron Williams en Brook Lopez speelde maakte daarbij geen verschil. Lange tijd leek het er wel op dat de Wizards een goede kans op de overwinning hadden, maar in de laatste minuut werd het duel door een driepunter van Taylor beslist in het voordeel van de Nets. Bij de Wizards was John Wall de speler met de meeste punten. Hij had er achttien en daarnaast nog twaalf assists. Maar liefst zeven spelers haalden de dubbele cijfers aan de kant van Brooklyn. Humphries en Blatche hadden er beide twintig. Andray Blatche voegde daar nog twaalf rebounds bij.

Philadelphia 76ers @ Detroit Pistons, 101-109

Dit duel was er één zonder veel belangen. Beide teams maken een teleurstellend seizoen door en gaan de play-offs niet halen. Verschillende media berichtten ook nog eens dat coach Doug Collins van de 76ers naar verluid na dit seizoen ontslag neemt. Dorell Wright startte op de bank maar ondanks dat kwam hij toch tot 22 punten, acht rebounds en zes assists. Jrue Holiday kwam tot veertien. Bij de Pistons startte er ook een speler met 22 punten op de bank: Will Bynum. Maar de belangrijkste man van Detroit was weer eens Greg Monroe. Hij noteerde met 27 punten en zestien rebounds zijn zoveelste double-double. Door deze overwinning loopt de reeks op naar vier overwinningen op rij. Dat is een evenaring van hun beste prestatie dit seizoen.

Memphis Grizzlies @ Dallas Mavericks, 103-97

Memphis liet in tegenstelling tot andere al geplaatste teams geen sterren buiten de startopstelling. De Grizzlies willen namelijk, net als Denver en de Clippers, bij de eerste vier eindigen om zo het voordeel van thuisspelen maximaal te benutten. Zoals wel vaker was het een knappe teamprestatie die voor de overwinning zorgde. Negentien punten, van Jerryd Bayless, was het hoogst aan de kant van de winnaar. Vince Carter had 22 punten en schoof daarmee op naar plek zevenentwintig aller tijden wat betreft gescoorde punten. De glad geschoren Dirk Nowitzki kon ondanks zijn 26 punten niet voorkomen dat zijn team inmiddels weer meer wedstrijden verloren dan gewonnen heeft dit seizoen.

Sacramento Kings @ Oklahoma City Thunder, 95-104

Door de overwinning thuis tegen de Kings hebben Kevin Durant en consorten de eerste plek in de Western Conference zeker gesteld. Daarvoor hadden ze Perkins, Martin en Fisher niet eens nodig. Ook Russel Westbrook maakte het eind van de wedstrijd niet mee als speler, door twee technical fouls moest hij de wedstrijd verlaten. Bij Sacramento zag men Tyreke Evans geblesseerd uitvallen, hij kwam niet terug in de wedstrijd. Bij de Kings had Isaiah Thomas zestien punten en Cole Aldrich twaalf punten en dertien rebounds. Westbrook had 21 punten en acht assists maar topscorer van de wedstrijd was natuurlijk Durant. Met 29 punten, acht assists en zeven rebounds speelde hij een goede wedstrijd op verschillende vlakken.

Houston Rockets @ Phoenix Suns, 112-119

Voor het eerst sinds 2009 zijn de Houston Rockets weer van de partij in de play-offs. Voor de wedstrijd tegen Phoenix leken ze een goede kans te maken om als zesde geplaatst te eindigen, maar daarvoor moest wel gewonnen worden van de Suns. Doordat ze verloren kunnen de Rockets zelfs als achtste eindigen als de laatste wedstrijd van het reguliere seizoen verloren wordt van de Los Angeles Lakers. Voor de Suns zit hun seizoen er na de wedstrijd woensdag in Denver op. Ze staan, en blijven, op de laatste plek in de Western Conference. Luis Scola moest door blessures starten als Center en deed dat niet onbehoorlijk. Hij werd topscorer van de wedstrijd met 26 punten en had daarnaast vijftien rebounds. Bij de Rockets liet Parsons zien dat hij klaar is voor de play-offs. Hij had met zijn 24 punten het meest van zijn team.

Ook leuk om te lezen