USC beëindigt winstreeks Stanford

USC v Stanford

De #13 Stanford Cardinal verdedigde in eigen huis een winstreeks van zeventien thuiswedstrijden maar hier kwam in een zwaarbevochten duel tegen de #14 USC Trojans een einde aan. Dankzij een late field goal en een sterk staaltje defense in het laatste kwart wisten de Trojans het Stanford Stadium te verlaten met een 13-10 overwinning.

Het verlies van Stanford zal bij hoofdcoach David Shaw een nare nasmaak achterlaten. De Trojans gaven hun tegenstander namelijk genoeg kansen om de wedstrijd te pakken. Zo moest USC het in het laatste kwart zonder de ervaren linebacker Hayes Pullard doen, hij werd weggestuurd na deze late hit:

target.0

Toch wisten de Trojans met 2:35 te gaan een voorsprong te pakken. Kicker Andre Heidari schoot een 53-yard field goal tussen de palen en bezorgde zijn ploeg zo een 13-10 voorsprong.

In de slotfase probeerde Stanford-quarterback Kevin Hogan (22/30, 285 passing yards) een comeback op touw te zetten. Even leek het de Cardinal te gaan lukken, maar met minder dan een minuut te gaan sloeg de USC defensie toe door een fumble te forceren en daarmee de wedstrijd te beëindigen.

stanfumble.0

USC, waar quarterback Cody Kessler tot slechts 135 passing yards kwam, won zodoende voor de eerste keer sinds 2008 in Palo Alto. Voor USC had runningback Javorius Allen wel een hele goede dag, hij was goed voor 154 rushing yards en dit was een career-high voor de junior uit Tallahassee.

Nebraska ontsnapt aan blamage

#19 Nebraska kwam eerder in de middag heel goed weg tegen het nietige McNeese State. In Lincoln wisten de Cowboys van McNeese State, die uitkomen in de FCS (het tweede niveau van het college football), heel lang bij te blijven en met minder dan een minuut te gaan stond er een stand van 24-24 op het scorebord.

Toen was het echter Ameer Abdullah die voor Nebraska een blamage voorkwam met een geweldige actie waarin hij in Super Mario-modus ging:

De Cornhuskers zouden dankzij deze fenomenale actie met 31-24 winnen.

Washington wint shootout van kleine broertje

McNeese State was niet het enige FCS-team dat zich van haar beste kant liet zien: ook Eastern Washington maakte het heel erg spannend tegen de grote broer Washington.

In een scoringsfestijn wisten de Huskies weliswaar met 59-52 te winnen, maar de grote ster was de quarterback van de Eastern Washington Eagles: Vernon Adams.

Adams Jr. was zodoende verantwoordelijk voor alle 42 punten die de Eagles wisten te scoren. Toch was dit niet genoeg voor Eastern Washington in een wedstrijd waar beide defensies meer dan 50 punten en 500 yards opgaven.