UFC legt Jon Jones zware straf op

Door

UFC 184: Jouban v Walsh

Jon Jones is niet meer de light heavyweight kampioen in de UFC. De 27-jarige vechter is door de UFC geschorst voor onbepaalde tijd en moet daarnaast ook zijn titel inleveren. Jones raakte deze week in opspraak toen hij in Albuquerque een zwangere vrouw had aangereden en vervolgens is gevlucht.

Het was niet de eerste keer dat Jones in aanraking komt met de politie. De Amerikaan werd al eerder aangehouden voor drank achter het stuur en wegens het gebruik van cocaine. De UFC heeft laten weten dit gedrag niet te tolereren en heeft Jones daarom voorlopig geschorst. In een verklaring lieten ze weten nog wel achter hem te staan de komende periode. Jones had zich inmiddels al wel gemeld bij de politie, nadat er een zoekactie werd gestart. De MMA-vechter is inmiddels op vrije voeten in afwachting van een eventuele rechtszaak.

Nieuwe titelgevecht
Door zijn schorsing zal Jones volgende maand niet in actie komen. Zijn oorspronkelijke tegenstander, Anthony Johnson, zal nu vechten tegen Daniel Cormier. De winnaar van dat duel mag zich ook kronen tot de nieuwe kampioen. Op 23 mei staan beide vechters tegen over elkaar in de octagon. Cormier verloor in januari van Jones, maar na het gevecht werd duidelijk dat Jon Jones cocaine had gebruikt. Daarop volgde alleen een waarschuwing van de UFC.

Foto’s: Getty Images / Zuffa (UFC)

Ook leuk om te lezen