Topploegen bevestigen status op zaterdagmiddag

Door

Na een aantal behoorlijke upsets in week 1 is week 2 vrij rustig begonnen. De topploegen deden wat ze moesten doen en er was slechts één verrassende wedstrijd waar een upset lang in de lucht hing, maar uiteindelijk de gerankte ploeg toch met de winst naar huis ging.

Die wedstrijd was de Ohio-derby tussen Ohio State en Toledo. Toledo nam brutaal een 15-7 voorsprong in het eerste kwart, maar Ohio State kwam met een 14-0 tweede kwart goed terug en won uiteindelijk met 27-22. Hierdoor is hun ongeslagen status tegen andere scholen uit Ohio ook dit keer weer intact gebleven.

In Wisconsin lieten de Badgers tijdens hun tweede thuiswedstrijd alweer zien hoe dominant zij zijn ten opzichte van vele andere ploegen. Oregon State werd met 35-0 gemakkelijk aan de kant gezet door onder meer een serie van goede catches door WR Nick Toon (foto), zo’n van voormalige NY Jets receiver Al Toon. Het vertrouwen is groot in ‘Madtown’, waardoor de wedstrijd tegen Northern Illinois op Soldier Field in Chicago volgende week steeds meer een zekerheidje voor de Badgers lijkt. Week 4 tegen Nebraska wordt echter wel een echte test, maar tot die tijd lijkt de nummer 8 op de ranking in ieder geval klaar voor een topseizoen.

Alabama deed als nummer 3 tegen de nummer 23 Penn State wat ze moesten doen en ondanks een last minute effort van de Nittany Lions wist de Crimson Tide makkelijk te winnen. 27-11 de eindstand in Beaver Stadium, waar Penn State coach Joe Paterno dit jaar zijn 45ste seizoen als hoofdcoach van deze universiteit viert. “JoePa” zelf zal later dit jaar zijn 85ste verjaardag vieren.

Ook (9) Oklahoma State won, gisteravond al, 34-17 tegen Arizona. (11) Virginia Tech won 17-10 in een defensieve showdown tegen East Carolina en ook de nummers (17) Michigan State (44-0 tegen Florida Atlantic) en (19) West Virginia (55-12 tegen Norfolk State) lieten zien hoe goed ze waren.

Nationaal kampioen Auburn Tigers was voor het eerst in jaren ongerankt na hun te kleine overwinning afgelopen week, maar met een 41-34 winst tegen (16) Mississippi State laten zij zien dit jaar toch mee te kunnen doen. Gezien de status van Auburn is dit echter niet echt een upset en de Tigers zijn erop gebrand op terug te keren in de nationale top 25, iets dat ze na deze overwinning mogelijk al bereikt hebben.

Een vergelijkbare situatie was er in Arizona, waar de Arizona State Sun Devils hun image als reuzendoders bevestigden met een 37-30 overwinning op (21) Missouri. Arizona State was vorig jaar al bijna te sterk voor Wisconsin en verloor nipt afgelopen week. Ze wachten echter al jaren op een echt topseizoen, maar zijn wel al die jaren al een angstgegner voor velen. Ook hier dus een goede overwinning voor een ongerankte ploeg, maar van een upset spreken is een onderschatting van de Devils dit seizoen.

Samenvattingen van de latere wedstrijden van vandaag, waaronder de kraker tussen Notre Dame en Michigan, vind je morgen uiteraard op je vaste adres; hier op Sport Amerika.

2 Reacties
  1. Sjoerd 12 jaar ago

    Kleine foutje in een verder prima stukje weer: Auburn verloor niet vorige week. Ze wonnen juist door die geweldige comeback, maar mede dankzij hun zwakke ‘D’ vielen ze toch buiten de top 25

  2. Jules Zane 12 jaar ago

    Inmiddels aangepast, dankjewel Sjoerd!

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen