Xander Bogaerts

Toekomst Xander Bogaerts bij Red Sox ‘lijkt’ niet in gevaar

Door

Tampa Bay Rays v Boston Red Sox

Xander Bogaerts zal toch even zijn vraagtekens hebben gezet bij het beleid van de Boston Red Sox. Pablo Sandoval (derde honkman) en Hanley Ramirez (shortstop) zijn gehaald als versterkingen en laat dat nou net op de posities zijn van de 22-jarige shortstop. En geef hem eens ongelijk? Halverwege 2013 moest de Nederlander al een plek opschuiven naar het derde honk om plaats te maken voor Stephen Drew.

Bogaerts begon sterk aan het seizoen 2013, maar kende een belabberde periode tussen 1 juni en 31 augustus. In die 67 wedstrijden produceerde hij slechts een .161/.206/.254 slash line. De World Series-kampioen herstelde zich in september en oktober met een .313/.317/.490 slash line, inclusief vier homeruns en zestien binnengeslagen punten.

Het is logisch dat de positiewisseling een impact had op Bogaerts.

Voorlopig lijkt de kou uit de lucht, want de Red Sox zijn van plan om Ramirez, de vaste shortstop bij de Los Angeles Dodgers, voornamelijk in het linksveld te posteren.

Voorlopig, want in Boston zijn ze nog lang niet uitgespeeld op de transfermarkt. De Red Sox zoeken naar versterkingen voor de starting rotation om zo in 2015 weer een gooi te kunnen doen naar het kampioenschap, want een rotatie met mannen als Clay Buchholz, Joe Kelly, Rubby De La Rosa, Allen Webster en Brandon Workman is niet speciaal.

Hamels? Zimmermann?
Boston heeft de mogelijkheid om een kwalitatieve startende werper zoals Cole Hamels en/of Jordan Zimmermann binnen te halen. Spelers als Yoenis Cespedes, Allen Craig, Shane Victorino, Jackie Bradley Jr., Daniel Nava, Brock Holt, Will Middlebrooks en Garin Cecchini lijken voor 2015 buiten de line-up te vallen en zijn dus wellicht interessant voor, bijvoorbeeld, de Philadelphia Phillies en de Washington Nationals.

Het is de overige 29 teams uiteraard niet ontgaan dat er bij de Red Sox wat te halen valt en hoewel bronnen binnen de Red Sox vertellen dat Bogaerts in 2015 de shortstop is, weerhoudt dat een team als de New York Mets er niet van om een balletje op te gooien.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen