TNF: Seizoen Cards lijkt voorbij na thuisnederlaag tegen Seahawks

Door

Het ging er echt om tijdens Thursday Night Football. De Arizona Cardinals vochten voor hun, waarschijnlijk, laatste kans om de aansluiting te vinden in de NFC West. De Cards staan echter op 4-5 na een terechte thuisnederlaag tegen de Seattle Seahawks: 16-22. De Hawks (6-3) houden zicht op de LA Rams, maar betaalden wel een hoge prijs voor de zege. We kijken in vier downs terug op TNF.

1st down: ‘Rebounder’ Graham kan het nog steeds

De Cardinals konden tijdens TNF geen manier vinden om Jimmy Graham af te stoppen. Hij scoorde in Glendale zijn vijfde en zesde touchdown in de laatste vijf duels. Daarmee heeft hij voor de Seahawks eindelijk de vorm van zijn tijd in New Orleans te pakken. De TE profiteert nog steeds van zijn basketbal-jaren in college. Het concept is simpel. Russell Wilson gooit de bal hoog in de endzone en Jimmy Graham torent boven zijn verdediger uit.

2nd down: Geen running game Hawks, geen probleem/span>

Graham was het belangrijkste wapen in de offense van Seattle, waarin de running game nauwelijks een factor was. Thomas Rawls, J.D. McKissic en C.J. Prosise kwamen niet verder dan 56 yards na 18 carries. De Seahawks steunden dan ook vooral op de sterke defensie, Graham, Wilson én Doug Baldwin. Baldwin en zijn quarterback voerden voor de neus van Bruce Arians een ware houdinip-act op.

3rd down: Geen running game Cards, groot probleem

Arizona kondigde vooraf al dat de wedstrijd zou draaien om Adrian Peterson. Sinds hij de startende running back is hangt alles af van de bijdrage van AD. Tegen de gesloten Seahawks-defense kwam hij echter totaal niet in zijn spel. Na 21 pogingen stonden er slechts 29 yards op de teller. Bovendien verloor hij de bal één keer en kreeg hij voor het eerst in zijn carrière een safety tegen.

De Cards-offense was zonder noemenswaardige bijdrage van Peterson grotendeels afhankelijk van Larry Fitzgerald. De wide receiver is ook zijn oude dag nog steeds steengoed en noteerde 113 receiving yards. Het was onvoldoende om back-up QB Drew Stanton, die vaak zijn target miste, over het dode punt te helpen. De eerste touchdown drive van Arizona kwam zelfs bijna uitsluitend tot stand door vier penalty’s tegen de Hawks-defense. Zonder Carson Palmer lijken de Cards niet meer in staat om nog wat van het seizoen te maken.

4th down: “Why I Hate Thursday Night Football”

Richard Sherman liet vorig jaar via een column al weten dat hij geen fan is van Thursday Night Football. De beperkte hersteltijd in aanloop naar TNF zorgt in zijn ogen voor onverantwoorde gezondheidsrisico’s voor de spelers. Gisteren kwam zijn grootste nachtmerrie uit. Sherman scheurde tijdens het duel zijn achillespees af en mist de rest van het seizoen.

Het Legion of Boom was al gedecimeerd door de afwezigheid van Earl Thomas en ook Kam Chancellor onderging een medische check tijdens de wedstrijd. De Seahawks betalen dus een hoge prijs voor de win waarmee ze een grote stap richting de play-offs zetten.

Programma week 10

Zondag 12 november | 19.00 uur
Saints @ Bills (FOX Sports 6)
Packers @ Bears
Browns @ Lions
Steelers @ Colts
Chargers @ Jaguars
Jets @ Buccaneers
Bengals @ Titans
Vikings @ Redskins

Zondag 12 november | 22.05 uur
Texans @ Rams

Zondag 12 november | 22.25 uur
Cowboys* @ Falcons (FOX Sports 6)
Giants @ 49ers

*De Dallas Cowboys moeten het doen zonder Ezekiell Elliott. Het beroep tegen zijn schorsing is afgewezen, waardoor hij vanaf dit weekend zes speelrondes moet missen. In week 16 kan Zeke weer terugkeren op het veld.

Maandag 13 november | 02.30 uur
Patriots* @ Broncos (FOX Sports 6)

*New England pikte deze week Martellus Bennett op van de waiver wire. De tight end werd deze week weggestuurd door de Green Bay Packers. Bennett maakte vorig jaar deel uit van het Patriots-team dat de Super Bowl won. De kans dat hij in New England in actie gaat komen is aanwezig, maar dan moet hij wel de pijn van een schouderblessure verbijten.

Dinsdag 14 november | 02.30 uur
Dolphins @ Panthers (FOX Sports 6)

Afbeelding: Twitter/Bleacher Report

Ook leuk om te lezen