TNF: Seattle wint gemakkelijk van de 49ers

NFC Championship - San Francisco 49ers v Seattle Seahawks

Levi’s Stadium in Santa Clara is het toneel van Thursday Night Football. De San Francisco 49ers ontvingen NFC-west concurrent Seattle Seahawks. Beide teams zijn allesbehalve vlekkeloos van start gegaan dit seizoen: beide 2-4 na zes weken. Daarmee vallen vooral de Seahawks flink tegen en is deze wedstrijd eigenlijk een must win voor beide ploegen.

De 49ers mogen als eerste aanvallen en de kaarten op tafel leggen. Maar Kaepernick en de zijnen komen nergens tegen de sterke defensie van de Seahawks en gaan 3 and out in de eerste drive. Rusell Wilson leidt zijn ploeg in de drive erna wel direct de endzone van San Francisco. Echter dat is in dit seizoen allesbehalve een zekerheidje voor de Hawks; ze zijn aan het begin van speelronde 7 de slechtst converterende ploeg vanuit de redzone. Ook nu lijkt het bijna mis te gaan, maar een 4th and 1 helpt ze toch naar de 1-yard lijn van de 49ers, vanwaar Marshawn Lynch zich de endzone inspringt en de eerste punten op het bord zet, 0-7.

Eigenlijk komt de aanval van San Francisco er totaal niet aan te pas in het eerste kwart. Pas in de laatste minuut weten ze voor het eerst een first down te maken. Het aanvalsspel van Seattle is dit seizoen ook alles behalve vlekkeloos te noemen, maar vandaag gaan ze in een gestaag tempo door de verdediging van de 49ers heen, wat in het tweede kwart schiet Seven Hauschka de 0-10 tussen de palen vanaf 49 yards. Kaepernick en zijn mannen komen ondertussen nog steeds nergens tegen de sterke verdediging van de Seahawks. En na een fantastische pass over 43 yards weet Wilson zijn receiver Tyler Lockett te bereiken in de endzone en de voorsprong te vergroten naar 0-17. Voor rookie Lockett is het na een punt return en een kick-off return nu dus ook zijn eerste touchdown als een receiver.

Opvallend in deze drive is dat de Seahawks zo ver kunnen komen door een fout van San Francisco. Een penalty op 3rd and long doet ze de das om, als dan ook alles tegen zit…

Interceptions
Vanaf dat moment lijkt het een gelopen race. Het hele seizoen lijken de 49ers al zwak en kwetsbaar en de Seahawks werden al sterker ingeschat. De laatste drive van de eerste helft brengt Wilson en zijn mannen wederom in de redzone. Maar zoals al eerder aangegeven, daar zijn de Hawks dit jaar niet al te sterk. Wilson vindt de endzone wel, echter in de handen van Tramaine Brock, cornerback in San Francisco, interception en einde eerste helft met een piepklein beetje hoop voor de 49ers.

Hoop die wederom gloorde na deze interception van Kenneth Acker. Plus de wetenschap dat de Seahawks dit seizoen al een paar keer eerder een riante voorsprong uit handen wisten te geven. Probleem is alleen dat de aanval van San Francisco voor geen meter loopt. Toch krijgt Kaepernick zijn aanval tot in fieldgoal range en mag Phil Dawson aanleggen vanaf  yards, 3-17.

Vierde kwart
Het zorgenkindje van Seattle, meermaals werd een op het oog veilige voorsprong weggegeven in de laatste periode. Echter niet vandaag, want het team van Pete Caroll is de enige ploeg die nog een score weet te maken. Hauschka mag aanleggen vanaf 46 yards en maakt het 3-20.

Hierna gebeurt er helemaal niets meer en gaat deze rivalenstrijd uit als een nachtkaars. Wat bij beide teams opvalt is dat de O-line niet sterk is, Wilson wordt 5 keer naar de grond gewerkt en Kaepernick wint deze strijd wel, hij wordt zelfs 6 keer gesacked. Al met al een wedstrijd die nooit echt een wedstrijd werd en de Seattle Seahawks blijven in de race in de NFC-west.