TNF: Raiders houden playoff-droom levend met winst op Chargers

Een belangrijke wedstrijd voor zowel de Chargers als de Raiders tijdens Thursday Night Football. Beide ploegen hebben keihard overwinningen nodig om in de playoff-race te blijven. Zoals verwacht zou de wedstrijd uitmonden in een gelijk opgaande strijd die pas op het laatste moment beslist werd. Josh Jacobs was de gevierde man in het Alameda County Coliseum. Raiders coach Jon Gruden vierde na de wedstrijd uitbundig feest met de harde kern in de ‘Black Hole’. Een zeer belangrijke overwinning voor Oakland, dat daar mee in de race blijft om een post-season plekje. Voor de Chargers een hard gelag. Met name door een ijzersterke performance tegen de Packers leek het team de weg omhoog te hebben gevonden. Deze nederlaag, tegen een directe concurrent, komt hard aan in LA.

RIVERS NIET SCHERP

De QBs begonnen niet al te scherp aan het begin van de wedstrijd. Maar vooral Philip Rivers maakte het bont. De eerste interception werd nog teniet gedaan vanwege een penalty. Bij de tweede grepen de officials niet in. Rivers gooide een pass veel te hoog en was daarmee een makkelijke prooi voor Erik Harris. Een ezel stoot zich doorgaans niet twee keer aan dezelfde steen, maar dat gezegde ging niet op voor de Chargers-QB. De eerstvolgende drive gooide Rivers de bal weer zo in de handen van Harris. De safety ving dit keer niet alleen de bal maar rende de vijandige endzone binnen voor een 56-yard pick-six.

Later kwam Rivers nog een keer goed weg. Een derde interception, in de Raiders endzone, werd wederom teruggefloten vanwege een penalty. Daardoor namen de Chargers het initiatief over in de wedstrijd. Hunter Henry, en de opgebloeide Melvin Gordon, bezorgden de ploeg uit LA een 14-10 voorsprong door middel van twee touchdowns. Het spel golfde op en neer. Voor rust kwamen de Raiders alweer langszij door een touchdown van full back Alec Ingold.

GELIJK OPGAANDE STRIJD

Ook in de tweede helft waren de ploegen aan elkaar gewaagd. Opvallend was de sterke pass-rush van de Raiders. Dit seizoen was daar weinig van gekomen, maar tegen de Chargers waren Maxx Crosby en Clelin Ferrell goed voor vijf sacks op Rivers. Geen van beide ploegen wist aanvankelijk potten te breken in aanvallend opzicht. Het kwam pas los na een diepe pass van Rivers op Mike Williams. Ondanks dat de drive niet in een touchdown eindigde, bracht de Chargers offense met een field goal het verschil op slechts drie punten: 20-17.

JACOBS’ MOMENT OF FAME

Halverwege het laatste kwart kwamen de Chargers echt op stoom. Een uitstekende drive, waarbij alle offensieve wapens benut werden, bracht de bezoekers in de endzone. Zo nam de ploeg van Anthony Lynn een belangrijke 24-20 voorsprong met slechts vier minuten te gaan. Het fanatieke publiek ging nog een keer achter de thuisploeg staan in Oakland. De druk lag op de schouders van Derek Carr om zijn ploeg naar de vijandige endzone te dirigeren. Dit deed hij op voortreffelijke wijze. Met nog precies een minuut te spelen was het rookie Josh Jacobs die het stadion in extase bracht. Zijn 18-yard run bezorgde de Raiders een cruciale overwinning op de directe concurrent.

De reacties na de wedstrijd waren mooi. Carr leefde intens mee met zijn defense tijdens de laatste wanhopige poging van de Chargers. Gruden vierde na afloop uitvoerig feest met de fanatieke Raiders-aanhang. De sfeer is uitstekend in Oakland en daar is alle reden toe. Met deze overwinning blijven de Raiders in de race om een felbegeerd plekje in de playoffs.

Coverfoto: Ray Chavez/Bay Area News Group