Terugkeer Ibaka geeft Thunder nieuwe hoop: 2-1

Door

BannerPlayoffs

Na twee keer flink met de billen bloot te zijn gegaan in San Antonio hebben de Oklahoma City Thunder zichzelf een uitstekende dienst bewezen door Game 3 winnend af te sluiten. Een verrassende terugkeer van Serge Ibaka, waarvan een week geleden nog werd gezegd dat hij niet meer in actie zou komen deze play-offs, was het verhaal van de avond. Met vijftien punten en vier blocks had hij een groot aandeel in de 106-97 overwinning.

De in Congo geboren power forward vertelde na afloop van het duel, dat hij de nederlagen niet langer aan kon zien en hij zich over de pijn heen heeft gezet. Negen dagen nadat de doktoren hadden gezegd dat hij klaar was dit seizoen, vijf dagen nadat hij weer zelfstandig kon lopen en enkele huilbuien later kwam het besef: “Pain is Pain”. En zo geschiedde het dat Ibaka gisteren ruim 29 minuten op het veld stond.

Het eerste kwart was zijn aanwezigheid meteen duidelijk. De Spaans international was goed voor acht punten (4-4 FG) en twee blocks in de eerste vijf minuten van het duel. Daarmee was de toon gezet en keerde het vertrouwen terug bij zijn medespelers. In de wetenschap dat de ploeg met Ibaka elf van de laatste dertien ontmoetingen met de Spurs had gewonnen, werd er zorgvuldiger basketbal gespeeld dat in de eerste twee duels van de series. Vooral door de beste man zelf, die foutloos bleef de eerste helft.

Ibaka was niet de enige verrassing in de basis bij de Thunder. Reggie Jackson verving Thabo Sefolosha op de shooting guard positie en zorgde voor een extra aanvallende impuls. Daarnaast heeft Jackson een betere pass in huis, waardoor hij eindigde met 15 punten en vijf assists. Sefolosha bleef de gehele wedstrijd op de bank, maar is zover bekend niet geblesseerd. Het duel ging lang gelijk op. Het einde van de eerste helft was echter bepalend voor het gevoel bij de Thunder en het thuispubliek. Na twee rake driepunters van Manu Ginobli liet Russell Westbrook weer eens zienwaarom hij zo spectaculair is om naar te kijken:

TheseWarmKoala

Vanaf het derde kwart viel alles de kant van Thunder op en werd er afstand genomen van de Spurs, waar veel spelers een off day leken te hebben. Zo kwam Tony Parker niet verder dan negen schamele puntjes. Tiago Splitter kwam zelfs maar tot vier punten in het duel. Bij de Spurs wisten alleen Ginobli (23 punten), Tim Duncan (zestien punten) en Kahwi Leonard (tien punten) in dubbele cijfers te komen. Leonard maakte wel de mooiste punten van de avond.

EarlyTerrificGaur

Westbrook was weer van grote waarde voor de thuisploeg en werd topscorer met 26 punten (8-19 FG) en was daarnaast goed voor acht rebounds en zeven assists. En hadden we al gezegd dat hij spectaculair is om naar te kijken? Typisch: WelldocumentedAggravatingBlackrussianterrier

Toch gaat de Statline of the Night naar iemand anders:

 

Caron Butler schoot een driepunter raak en dan pleegt meneer graag een belletje. Wie is er aan de andere kant van lijn zal je je eerder hebben afgevraagd. Het antwoord:

Ginobli, de beste namens de Spurs, verliet het veld met een blessure aan zijn voet. Gregg Popovich werd na afloop gevraagd naar de ernst van de situatie:

Coach Pop was vooral teleurgesteld in de verdediging van zijn ploeg. “Het is lang geleden dat we zo slecht verdedigde als in de eerste helft. Ik had verwacht dat we deze wedstrijd in zouden gaan met een mentaliteit als iemand met een voet op iemands nek. Ik vind het het zeer teleurstellend dat dat niet gebeurde.”

Het was de 163e keer op een rij dat de Chesapeake Energy Arena uitverkocht was. De fans in Oklahoma houden van hun Thunder en Shaq houdt van hen:

 

Dinsdag zal ongetwijfeld de 164e keer zijn en zal blijken of de Thunder de stand gelijk kunnen trekken. Tot slot de samenvatting:

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen