Team USA pas in tweede helft ruim langs Puerto Rico

Puerto Rico v United States

Puerto Rico maakte het Team USA vannacht in de eerste helft knap lastig, maar kon niet voorkomen dat de Amerikanen ook hun derde vriendschappelijke wedstrijd wonnen. In Madison Square Garden won Amerika, dankzij een geweldige tweede helft, met 112-86. Stephen Curry was met twintig punten de beste man van het veld.

Lees hier hoe Team USA de Dominicaanse Republiek versloeg.

Beide teams startten sterk aan de wedstrijd en deden eigenlijk niets voor elkaar onder. Puerto Rico pakte in het begin van de wedstrijd zelfs een aantal keer de leiding en na tien minuten spelen was de stand dan ook nog gelijk. Ook in het tweede kwart gingen beide teams gelijk op, maar dankzij een buzzer beater van Klay Thompson gingen de Amerikanen toch met een voorsprong van vijf punten (52-47) de rust in.

Ander spelbeeld
Na de break was het spelbeeld compleet anders. Amerika zette aan en nam al vrij snel een grote voorsprong. De Amerikanen maakten in het derde kwart dertien van de 21 schoten en scoorden vijftien punten meer dan Puerto Rico. In het vierde kwart zou Team USA de voorsprong alleen nog maar verder uitbreiden. De ploeg van coach Mike Krzyzewski won uiteindelijk met 112-86. Het absolute hoogtepunt kwam van Stephen Curry. Hij bediende in het vierde kwart James Harden op fenomenale wijze.

Puerto Rico schoot met een field goal percentage van 45,3 procent (29/64) zeker niet slecht. Team USA deed het echter iets beter met 53,3 procent (40/75). Beide teams schoten daarnaast 44,4 procent van de driepuntlijn.

Stephen Curry
Curry was de grote man aan de kant van team USA. Met twintig punten noteerde hij de meeste punten. Hij had hier maar zeven schoten voor nodig. James Harden (13), Rudy Gay (13), Kenneth Faried (12), Klay Thompson (12), Kyrie Irving (11) en Anthony Davis (10) noteerden ook dubbele cijfers. Derrick Rose speelde veertien minuten. Hij noteerde zes punten, vier assists en twee rebounds.

Jose Juan Barea en Carlos Arroyo speelden een goede wedstrijd voor Puerto Rico. Barea scoorde zestien punten en Arroyo had er vijftien. Damian Lillard, Andre Drummond, Gordon Hayward en DeMar DeRozan speelden niet mee. Komende dinsdag staat de laatste vriendschappelijke wedstrijd in de aanloop naar het WK op het programma. Team USA speelt dan op Gran Canaria tegen Slovenië.