A’s sturen All-Star Josh Donaldson naar Blue Jays

Door

Wild Card Game - Oakland Athletics v Kansas City Royals

De Oakland Athletics stuurden vrijdag All-Star Josh Donaldson naar de Toronto Blue Jays in ruil voor Brett Lawrie en drie prospects (Kendall Graveman, Sean Nolin en Franklin Barreto). De 28-jarige Donaldson produceerde vorig seizoen een .255/.342/.456 slashline in 158 wedstrijden met 29 homeruns, 98 binnengeslagen punten en een goede defense op het derde honk.

Het is duidelijk dat de Blue Jays, afgelopen seizoen derde in de AL East met een 83-79 record, er in 2015 voor gaan. Naast Donaldson haalde GM Alex Anthopoulos eerder al de ervaren catcher Russell Martin binnen voor vijf jaar en 82 miljoen dollar.

In Oakland is een wederopbouwproces begonnen, en dat klinkt misschien gek voor de ploeg die in 2012 en 2013 de AL West-divisie wist te winnen. GM Billy Beane keek naar de tien nederlagen afgelopen seizoen tegen de Los Angeles Angels en de uitschakeling in de AL Wild Card Game en kwam tot de conclusie dat het anders moet.

Eerst Yoenis Cespedes en nu Donaldson. Josh Reddick kan het niet geloven:

“This doesn’t make sense to me. We just traded our best player the last two years,” he told the Chronicle.

Derde honkman Brett Lawrie neemt de positie van Donaldson over in Oakland, maar speelde afgelopen seizoen slechts in 70 wedstrijden vanwege een gebroken vinger. Beane heeft vertrouwen in pitchers Graveman (3.86 ERA in 4 2/3 innings) en Nolin en noemt ze ‘Major League ready’. De 18-jarige Barreto heeft een .296 slaggemiddelde in 132 Minor League-wedstrijden, maar is nog ver verwijderd van het hoogste niveau.

Ondertussen zijn de A’s nog op zoek naar een shortstop nu Jed Lowrie een free agent is. Jeff Samardzija, die in 2013 overkwam van de Chicago Cubs, is beschikbaar.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen