Sting bereidt zich voor op strijd met Triple H

Door

Sting in WWE 02Sting is deze week in het WWE Performance Center in Orlando. De zesvoudig WCW World Heavyweight Champion bereidt zich voor op zijn face to face confrontatie met Triple H bij WWE Fastlane en de geplande match tussen de twee legendes bij WrestleMania op 29 maart in Levi’s Stadium.

Sting heeft het grootste gedeelte van zijn carrière doorgebracht in WCW, waar hij uitgroeide tot ‘The Franchise of WCW’. De geschminkte krachtpatser uit Venice Beach, California debuteerde in 1987 en zou de organisatie van mediatycoon Ted Turner tot het bittere eind (in maart 2001) trouw blijven.

‘The Stinger’ was in eerste fase van zijn WCW-loopbaan te herkennen aan zijn blonde haren, in felle kleuren geschminkte gezicht en neon ringkleding. In 1996 onderging Sting een transformatie en maakte de sports entertainment wereld kennis met de duistere kant van de charismatische performer.

Namens WCW nam Sting het op tegen de nWo van ‘Hollywood’ Hogan, Kevin Nash en Scott Hall. De Sting versus nWo verhaallijn zorgde ervoor dat WCW concurrent WWE passeerde als populairste sports entertainment organisatie. WCW Monday Nitro versloeg WWE Monday Night RAW maar liefst 83 weken op rij in de strijd om de gunst van de kijker.

© 2015 WWE, Inc. All Rights Reserved.

Ook leuk om te lezen