Steve Blake wordt backup bij Warriors

Door

Los Angeles Lakers v Golden State Warriors

De NBA trade deadline komt steeds dichterbij en dus worden er stilaan meer trades afgerond. De LA Lakers en Golden State Warriors maakten er eentje waarbij Steve Blake naar de Warriors gaat in ruil voor Marshon Brooks en Kent Bazemore. De deal is vooral goed nieuws voor Stephen Curry. Lees alle geruchten in ons dagboek.

 

 

Blake moet in Golden State de nieuwe backup van Stephen Curry worden en er de rol opnemen waarin Jarrett Jack vorig seizoen zo goed was. Blake brengt bovendien een hoop ervaring, schutterskwaliteiten en een aflopend contract (4 miljoen dollar) mee naar de Warriors. Voor de Lakers  is dit vooral een financieel voordelige trade. Zij halen zo’n 3,5 miljoen dollar van hun luxury tax rekening.

Brooks heeft een aflopend contract en moet voor de twee keer dit seizoen verhuizen. De Warriors haalden hem eerder weg bij de Nets. Hij speelde zeven keer mee en was daarin goed voor gemiddeld 1,9 punten. Bazemore  deed het iets beter maar mocht gemiddeld slechts zes minuten meedoen in 44 matchen. Blake was in 27 wedstrijden goed voor gemiddeld 9,5 punten en 7,6 assists bij de Lakers, waar de deur voor Kendall Marshall nu helemaal open staat.

Ook leuk om te lezen