Stars maken einde aan winstreeks Sharks

Door

Dallas Stars v San Jose Sharks

De goed presterende San Jose Sharks kregen gister bezoek van de Dallas Stars. De Sharks, die de zeven voorgaande duels in winst wisten om te zetten, werd zondag eindelijk weer eens verslagen. De Dallas Stars wisten in een spectaculair duel na shootout de winst binnen te slepen: 5-4.

Chiasson

De Sharks begonnen de wedstrijd sterk en waren in de eerste periode ook het enige team dat tot scoren kwam. Op aangeven van Logan Couture was het Tommy Wingels die het net wist te vinden.

In de tweede periode werd het al gauw 2-0 voor de Sharks; defenseman Burns werkte de puck achter Lehtonen. De Stars sloegen hard en snel terug, want een minuut later stond het alweer gelijk. Het waren respectievelijk Nystrom en rookie Chiasson die tekenden voor de goals. Toch waren het weer de Sharks die op voorsprong kwam; TJ Galiardi tekende voor de 3-2 en even later werd het 4-2 door toedoen van Marc-Edouard Vlasic.

San Jose wist de voorsprong van twee goals in eigen huis niet vast te houden, want vroeg in de derde periode maakte Chiasson zijn tweede van de middag en daarmee sloot Dallas aan bij San Jose. Niet veel later maakte Loui Eriksson de gelijkmaker, waardoor de wedstrijd naar overtime ging. In overtime wisten beide teams niet tot scoren te komen, dus moesten er een shootout aan te pas komen. Couture, Boyle en Burns wisten alledrie niet te scoren voor de Sharks, waar Jamie Benn dat wel deed voor de Stars en daarmee de eindstand op 5-4 bepaalde.

Ook de Anaheim Ducks hadden een shootout nodig om de winst binnen te halen, zij wonnen 4-3 van de LA Kings. De St. Louis Blues gingen in Detroit met de winst aan de haal door de Red Wings met 1-0 opzij te zetten en de Blackhawks versloegen de Predators met 5-3 in Chicago.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen