Stanley Cup Update #45: Holtby en Eller brengen Capitals langszij

Door


Het seizoen nadert z’n ontknoping. De tweestrijd om die gigantische Stanley Cup gaat tussen de Washington Capitals en de Vegas Golden Knights. Kunnen de Knights hun Cinderella story helemaal afmaken of komt de Cup voor het eerst naar DC? Bij SportAmerika houden we je helemaal op de hoogte.DE HEADLINES

Alex Ovechkin kan weer iets afvinken in zijn roemrijke carrière. De Rus scoorde z’n eerste goal in een Stanley Cup Final. Toch zal het bij de koffieautomaten vooral gaan over die fenomenale save van Braden Holtby in de slotminuten van de derde periode. Alex Tuch dacht de gelijkmaker simpel binnen te tikken, maar de goalie van de Washington Capitals had andere plannen. James Neal zette de Vegas Golden Knights op voorsprong na acht minuten.

Doorgaans is dat een garantie voor succes, maar niet in Game 2. Lars Eller trok de stand gelijk in de slotfase van de eerste periode en de Deen eiste daarna een hoofdrol op. Eller was bij elke goal van de Caps betrokken. Marc-André Fleury kon zijn Knights niet redden. Het save percentage van de goalie bleef steken op .885.

DE HIGHLIGHTS

UP NEXT

SERIE IN EVENWICHT: 1-1

Door de winst in Game 2 heeft Washington het thuisvoordeel afgepakt van de Golden Knights. Of dit iets waard is, zal moeten blijken. De Capitals presteren uit beter dan in de eigen Capital One Arena. Van de negen thuiswedstrijden werden er slechts vier gewonnen. Zaterdagnacht (02.00 uur CEST) zullen de Caps in elk geval een gemotiveerde Marc-André Fleury treffen.

Flower heeft z’n stempel nog niet op deze serie kunnen drukken en de goalie zal daar verandering in willen brengen. Jonathan Marchessault was in de eerste drie ronden topscorer aan de kant van de Golden Knights, maar de Capitals hebben de center tot nu toe aardig onder controle. Verder dan één assist kwam de voormalig Panther niet in de eerste twee duels.

Coverfoto: Jean-Yves Ahern/USA TODAY Sports

Ook leuk om te lezen