SportAm-lezers vs. Experts: Doping verpest MLB?

Door

De MLB wordt met de regelmaat van de klok opgeschrikt door dopinggevallen. De laatste in de rij is sterspeler Alex Rodriguez, nu nog actief bij de New York Yankees. Afgelopen seizoen werden onder andere Guillermo Mota, Freddy Galvis, Melky Cabrera en Bartolo Colon gepakt. Ondanks al het dopinggebruik zegt toch slechts 39 procent van de SportAmerika-lezers dat het de doping verpest. De andere 61 procent vindt dat dit niet het geval is of is niet geïnteresseerd in dit soort verhalen.

dopingmlb

Wat denken de SportAmerika-experts van de dopingperikelen in de sport?

Seb Visser: Dat dopinggebruik een negatief effect op het imago van een sport heeft, staat buiten kijf. Het levert een nieuw deukje op in het imago van de sport en dat is jammer, want het leek juist weer de goede kant op te gaan. Honkbal werd weer populairder nu ouders hun kinderen liever niet meer lieten footballen in verband met het risico op hersenschuddingen (en erger).

Waar eerder echter de sport in zijn geheel als boeman werd gezien (“Steroid Era”), wordt de focus door de media nu steeds meer gelegd op de spelers zelf. Dit doet mij geloven dat we de goede kant op gaan. Spelers moeten individueel zwaarder gestraft worden, zodat het nog minder interessant wordt om te ‘dopen’. Zo lang er geen robots op het veld staan, zal doping een rol spelen in de sport. De status van een sport valt of staat in mijn ogen uiteindelijk met de manier waarop zij er mee omgaat. Major League Baseball is wat mij betreft (verplichte dopingtesten, zware straffen) – eindelijk – op de goede weg.
Lennart Beishuizen: Doping hangt als het zwaard van Damocles boven de MLB. Nu blijft het nog bij een handjevol spelers, maar ergens ben ik bang dat dat aantal explosief gaat stijgen als er meer en meer op middelen getest gaat worden. We hebben bij het wielrennen gezien wat het met een sport kan doen. Maar uiteindelijk ben ik er van overtuigd dat de sport overleeft, al zullen de komende jaren best wel eens pijnlijk kunnen zijn.

 

Ook leuk om te lezen