Second round picks die indruk maken in NBA Summer League

Door

young

Groot basketbaltalent hoeft niet altijd gevonden te worden in de eerste ronde van de NBA Draft. Denk maar aan spelers als Wes Matthews, Ben Wallace, Monta Ellis, Gilbert Arenas enzovoort. Ook dit jaar laten enkele second round picks zich weer van hun beste kant zien tijdens de Summer League.

Joseph ‘Joey Buckets’ Young – PG/SG (Indiana Pacers)
De Indiana Pacers wonnen niet veel wedstrijden tijdens de Summer League in Orlando, maar zagen wel dat Joseph Young een meerwaarde kan betekenen voor de club. ‘Joey Buckets’ werd als 43e gedraft, maar speelde in Orlando als een volleerde point guard. Hij liet gemiddeld 23 punten en drie assists noteren, met een FG% van bijna 51 en een 3P% van 45. Larry Bird legde dan ook snel een vierjarig contract ter waarde van ruim 4 miljoen dollar klaar voor Young.

https://youtu.be/_w9YjjL3yMo

Norman Powell – SG (Toronto Raptors)
De Toronto Raptors verloren Sixth Man of the Year Lou Williams aan de LA Lakers en kunnen dus alle nodige vuurkracht vanaf de bank gebruiken. Wie weet is er wel een rol weggelegd voor Norman Powell. Die werd als 46e gedraft en toonde in Las Vegas wat hij in zijn mars heeft. De fors gebouwde guard tekende in zijn eerste drie wedstrijden gemiddeld voor negentien punten en vijf rebounds, met een FG% van liefst 60%. En verdedigend geeft zich altijd voor de volle 100%.

Dakari Johnson – C (OKC Thunder)
DeAndre Jordan bewees deze zomer dat je slechts enkele skills moet hebben om dik betaald te worden in de NBA. Dat is goed nieuws voor Dakari Johnson, die als 48e werd gedraft. De center heeft een talent als rebounder (zowel offensief als defensief), doet het aardig als verdediger en speelt altijd met energie. In de Summer League pakte hij in vijf wedstrijden gemiddeld bijna negen rebounds. Daar ligt zijn kracht en zijn toekomst in de NBA.

Alan Williams – PF/C (Houston Rockets)
De beste rookie bij de Houston Rockets is niet first round pick Sam Dekker (geblesseerd) of second-rounder Montrezl Harrell (pick 32), maar wel die andere second-rounder: Alan Williams. De big man krijgt in Las Vegas heel wat minuten en toonde zich daarin ontzettend productief met 27 punten, tien rebounds en drie assists tegen de D-League Select, en daarna zestien punten, acht rebounds en drie assists tegen Phoenix. Wie kan er een oersterke big man gebruiken?

Jordan Mickey – PF (Boston Celtics)
Het frontcourt van de Boston Celtics miste vorig seizoen toch wel wat ‘toughness’, terwijl het backcourt er van uit zijn voegen barstte. Dat de Celtics met pick 33 in de draft dan ook Jordan Mickey selecteerden, was absoluut geen verrassing. De forward toonde tot nu toe zijn sterke punten: defense, rebounding, shot blocking en midrange jumpers. Dat vertaalde zich na vijf wedstrijden in gemiddeld  twaalf punten, zeven rebounds, bijna drie blocks en een FG% van 55.

Tyler Harvey – SG (Orlando Magic)
De Orlando Magic hadden een uitstekende draft, want ze haalden naast Mario Hezonja in de eerste ronde ook Tyler Harvey met pick 51 in huis. Harvey leidde de hele NCAA vorig seizoen in scoring en toonde ook tijdens de Orlando Summer League dat hij niet veel nodig heeft om punten op het bord te zetten. De shooting guard (dat mag je letterlijk nemen) was in gemiddeld amper zestien minuten goed voor bijna elf punten. Hij raakte 58% van zijn schoten en 50% van zijn driepunters (11/22).

Branden Dawson – SG/SF (LA Clippers)
De LA Clippers hadden als enige team geen enkele pick tijdens de NBA Draft, maar stuurden wat geld richting New Orleans om pick 56 Branden Dawson in huis te halen. De ex-speler van de Michigan State Spartans nam zijn kans met beide handen aan en ging helemaal los in Orlando. Dawson liet gemiddeld dertien punten, tien rebounds, bijna twee steals en ruim één block noteren, met een FG% van 52%. Deze jongen wil in de NBA spelen, dat is duidelijk!

Foto: Twitter

Ook leuk om te lezen