Season in Review: New York Mets

Door

Washington Nationals  v New York Mets

Met de wetenschap dat met de blessure van Matt Harvey en de onervarenheid van de ploeg er weinig tot geen succes behaald zou worden in 2014, hebben de New York Mets boven verwachting gepresteerd. Derde worden in de NL East had niemand verwacht. Zelfs de grootste Mets fans niet. Het zou het jaar worden van het ontwikkelen van talenten om in 2015, maar waarschijnlijker 2016 te oogsten. Met de progressie die met name de werpers gemaakt hebben en de terugkeer van Matt Harvey moet 2015 een mooi jaar kunnen worden.

Manager: Terry Collins
General Manager: Sandy Alderson
Stadion: Citi Field
2013: 3e in de NL East (74-88)
2014: 3e in de NL East 
(79-83)
2014 MVP: Juan Lagares (WAR 5,5)
2014 LVP: Jose Valverde(WAR -0,8)

2014 Upside
*      Rookie of the Year Jacob deGrom
*      Het pitchen maar toch ook vooral de hilarische slagbeurten van Bartolo Colon.

*      De slagkracht van Lucas Duda. Met zijn team high 30 homeruns, 92 RBI’s, en .329 OBP kunnen we met recht spreken over een break out jaar.
*      Het outfield was vierde in de NL met een WAR van 2,4. Ver achter powerhouses Pittsburgh en Miami maar toch verrassend goed.

2014 Downside
*      De slagkracht van de ploeg. Een .239 gemiddelde 1306 honkslagen als ploeg was ronduit slecht te noemen. Alleen de Padres scoorden slechter op die onderdelen.
*      Een jaar lang zonder Matt Harvey.
*      Het geklungel met closers, met als dieptepunt het aantrekken van Jose Valverde, dankzij de blessure van Bobby Parnell.

Het seizoen van de Mets in een..

 of moeten we zeggen de toekomst van de Mets.

2015
Pitching is the name of the game. Met Matt Harvey, de tot ROY gekroonde Jacob deGrom, Zack Wheeler, Bartolo Colo, Jonathan Niese en talent Noah Syndergaard, hebben de Mets een rotatie van jewelste. Pitchers heb je nooit genoeg en met de zes hierboven staande werpers hebben de Mets een solide basis voor een mooi seizoen.

Met het aantrekken van Michael Cuddyer geven de Mets aan te denken dat ze dicht tegen de play offs aan te zitten. Mooi voor blijver David Wright. Toch zal de ploeg meer aanvalskracht moeten aantrekken. Namen die genoemd worden om mogelijk via een trade naar New York te komen zijn onder andere Troy Tulowitzki en Starlin Castro. Daarnaast zit er nog veel potentie bij de jonge spelers en zal een Curtis Granderson veel hebben aan een hernieuwde samenwerking met hitting coach Kevin Long. Kortom, Mets fans kunnen met een goed gevoel uitkijken naar het nieuwe seizoen.

Conclusie
De Mets gaan meedoen in een competitieve NL East waarbij ze zullen leunen op hun sterke pitchers. Om de linkshandige slagmensen (Duda en Granderson met name) tegemoet te komen wordt Citi Field een beetje kleiner.


Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen