Dolphins vs. Eagles

Seahawks winnen MNF, Miami verrast Philadelphia

Door

Dolphins vs. Eagles

Op zondagavond verrasten de Miami Dolphins met hun derde overwinning van dit seizoen. De Eagles komen daarmee op een 5-7 record en zakken verder af in de NFC. Bij winst waren de Philadelphia Eagles op gelijke hoogte gekomen met de Dallas Cowboys. Monday Night Football werd een overwinning voor de Seattle Seahawks. Een serie van 24 onbeantwoorde punten was genoeg om een opleving van de Minnesota Vikings te weerstaan. Verder versloegen de Packers de Giants (31-13), rekenden de Rams af met de Cardinals (34-7) en gingen de Jets flink onderuit bij de Bengals (22-6).


SEAHAWKS NEMEN DE LEIDING IN DE NFC WEST NA WINST OP DE VIKINGS

Minnesota Vikings @ Seattle Seahawks | 30 – 37


Na de eerste helft leidden de Vikings met een verschil van één touchdown. Daarna volgden vier onbeantwoorde scores van de Seahawks die een voorsprong namen van 17 punten. In het vierde kwart kwamen de Vikings nog dichtbij, maar een field goal van Seattle gooide het duel in het slot. De Seahawks wonnen daarmee voor de vijfde keer op rij en nemen de leiding in de NFC West.

SEAHAWKS BLIJVEN MET KLEINE MARGES WINNEN

Het was de tweede keer in de laatste drie duels dat de Seahawks een bizar scoreverloop overleefden. Zeven punten achter bij rust, zeventien punten voor in het vierde kwart en een tegenstander die alsnog tot op vier punten komt. Minnesota was daarmee dichtbij de tweede overwinning op rij waarin het een achterstand van drie scores goedmaakte. Met ruim drie minuten te gaan en een achterstand van vier punten kwamen de Vikings echter niet verder dan één first down. Ze zouden de bal niet meer krijgen en de Seahawks vergrootten hun voorsprong met een field goal. Seattle boekte zo de negende overwinning waarin de marge slechts één score was.

In bijna al die overwinningen speelde quarterback Russell Wilson een prominente rol. Vandaar dat hij, naast Lamar Jackson, vaak vroegtijdig tot MVP wordt bestempeld. In het duel met Minnesota waren het echter de running backs die de offense bij de hand namen. Carson was goed voor 102 yards en een touchdown uit 23 carries. Zijn collega Penny had wederom een sterk optreden. Hij behaalde 107 yards en twee touchdowns uit 19 carries. 

COUSINS PAS LAAT IN EEN PROMINENTE ROL

Aan de andere kant van de bal wist quarterback Kirk Cousins wederom niet te winnen op een maandagavond. Dat zegt echter niets over zijn optreden. De Vikings speelden conservatief en lieten hun aanval voornamelijk over de grond gaan. Pas na een schouderblessure van Dalvin Cook in het derde kwart kon Cousins zijn gang gaan. Hij eindigde het duel met 276 yards, twee touchdowns en één interceptie. Het scoreverloop liet vervolgens zien dat Minnesota onder leiding van Cousins en zonder Cook en Thielen terug kan komen in een uitwedstrijd tegen een Super Bowl kandidaat.

Seattle gaat verder als leider in de NFC West, op de voet gevolgd door de San Francisco 49ers. In de conference liggen ze nog achter de New Orleans Saints door de verliespartij in week 3. Minnesota ligt één wedstrijd achter de Packers en één wedstrijd voor de Rams. Met een vrij eenvoudig schema lijken ook zij straks aanwezig te zijn in de play-offs.


DOLPHINS WINNEN VERRASSEND VAN DE EAGLES

Philadelphia Eagles @ Miami Dolphins | 31 – 37


In een verrassende 37-31 overwinning lieten Ryan Fitzpatrick en DeVante Parker de Eagles defense er nóg slechter uitzien. Het duo was goed voor twee touchdown connecties waaronder een pass van 43 yards. Voor Miami was het de derde overwinning in de laatste vijf duels. De Eagles hadden gelijk kunnen komen met de Dallas Cowboys, maar zakken nu naar een 5-7 record. De play-off hoop hangt aan een zijden draadje.

Fitzpatrick begon met een interceptie en Carson Wentz gooide een touchdown op de vierde play. Het leek erop dat de Eagles een remedie zouden vinden tegen de moeilijke laatste wedstrijden. Het werd echter niet zo makkelijk en de Dolphins vochten zich naar hun derde overwinning. Een Miami trick touchdown aan het eind van het het tweede kwart deed denken aan de Philly Special. Het was alleen iets meer speciaal. Punter Matt Haack kreeg een directe snap, passte de bal naar kicker Jason Sanders en haalde zo de zes punten binnen. Via een reguliere conversion maakte hij er zeven punten van.

In Philadelphia komt Wentz steeds meer onder vuur te liggen. Tegen de Seahawks had hij vier turnovers en scoorden de Eagles slechts negen punten. Tegen de Dolphins herstelde hij zich met 310 passing yards, drie touchdowns en een quarterback rating van 93,6. De terugkeer van Alshon Jeffery, Lane Johnson en Nelson Agholor hielp daarbij, maar het was alsnog niet voldoende om de Dolphins af te houden. De Eagles blijven in de hunt, maar moeten voor nu de Cowboys nog voor ze dulden.


OVERIGE DUELS


Green Bay Packers @ New York Giants | 31 – 13: in barre weersomstandigheden in de Meadowlands waren de Green Bay Packers een maatje te groot voor de New York Giants. Na een blowout loss tegen de 49ers moest Green Bay opstaan en de Giants waren daarvoor de ideale tegenstander. Het weer hielp niet mee, maar Aaron Rodgers was alsnog in staat om vier touchdowns te laten optekenen. Voor de Packers volgen alleen nog maar tegenstanders met een negatief record. De play-offs bereiken is slechts een formaliteit.

New York Jets @ Cincinnati Bengals | 6 – 22: voor het eerst dit seizoen wisten de Bengals te winnen. Dit betekende een “record” voor de Jets. Nog nooit verloor een team twee keer in een seizoen van een winloze opponent. Bij Cincinnati keerde Andy Dalton terug under center en hij liet direct zien waarom hij daar thuis hoort. Hij brak ook nog het record van quarterback met de meeste touchdowns in de Bengals historie.

Los Angeles Rams @ Arizona Cardinals | 34 – 7: er is geen betere manier om revanche te nemen op de blowout loss tegen de Ravens dan een week later de rollen om te draaien. De Arizona Cardinals waren geen partij voor de Los Angeles Rams. LA speelde als herboren met quarterback Jared Goff voorop. In tegenstelling tot vorige week rechtvaardigen zijn stats van dit duel (32 uit 44 voor 424 yards, twee touchdowns en een passer rating van 118) wél het grote contract dat hij recentelijk ontving.

Lees hier en hier de recaps van de overige games op zondag.

Coverfoto: Steve Mitchell / USA Today Sports

Ook leuk om te lezen