Sanchez leidt Jets langs Steelers

Door

Na twee pijnlijke nederlagen op rij hebben de New York Jets zondag weer eens het zoet van een overwinning mogen proeven. Op bezoek bij de Pittsburgh Steelers won de ploeg van coach Rex Ryan met 22-17.

Het waren nogal roerige weken geweest voor Ryan en zijn spelers. Na de oorwassing tegen de New England Patriots twee weken geleden, verloren de Jets vorige week in eigen huis van de Miami Dolphins. Daarnaast kreeg de wedstrijd een extra vervelend staartje vanwege 'Triplegate' .

Jets-quaterback Mark Sanchez nam zijn ploeg bij de hand zondag. Hij scoorde zelf een touchdown door met de bal de endzone in te sprinten en stond daarna ook aan de basis van een fieldgoal van Nick Folk. Nog belangrijker: voor het eerst in negen wedstrijden gooide Sanchez geen enkele interception. Er kwam tevens een einde aan periode van elf kwarten zonder touchdown van de Jets.

Vooraf stond er veel druk op Sanchez, maar hij toonde zondag karakter. De Jets hebben door de overwinning in Pittsburgh, waar het sinds 1970 van de laatste zeven wedstrijden zeven keer had verloren, weer een goede kans op plaatsing voor de play-offs. Volgende week staat er een bezoek op het programma bij de Chicago Bears.

De Steelers hebben zich ondanks de nederlaag al gekwalificeerd voor de play-offs. Dankzij een ingewikkeld rekenmodule kregen ze van de NFL na de wedstrijd direct te horen dat hun seizoen in ieder geval met een wedstrijd zal worden verlengd. Mochten de Steelers de laatste twee wedstrijden, tegen de Carolina Panthers en de Cleveland Browns, winnend afsluiten, dan pakken ze ook de titel in de AFC North.

Foto: blogs.mirror.co.uk

Ook leuk om te lezen