Saints zien Bush naar South Beach vertrekken

Door

Reggie Bush is de nieuwe running back van de Dolphins. De ploeg uit Miami bereikte een akkoord met Bush over een herstructurering van zijn contract, waardoor hij in Florida in twee jaar tijd ongeveer tien miljoen dollar zal gaan verdienen.

Precies dat zelfde bedrag zou de veelzijdige back dit jaar ook van de Saints hebben gekregen. Hij werd in 2005 als tweede gedraft en had een enorm contract bij de Superbowl winnaar van 2010.
Maar vanwege de aanwezigheid van Pierre Thomas, wiens contract wel verlengd werd, Chris Ivory en Mark Ingram stond men in New Orleans niet te popelen om dat bedrag aan Bush over te maken.

Met name de komst van Ingram lag niet lekker bij de voormalige Trojan. Toen zijn werkgever tijdens de afgelopen draft alles op alles zette om de running back van Arkansas te selecteren liet Bush via twitter onmiddellijk aan zijn fans weten dat hij het naar zijn zin had gehad in New Orleans maar verwachtte te vertrekken.

Bush kwam vorig jaar in opspraak toen bleek dat zijn verblijf bij de University of Southern California flink gesponsord werd door externe financiers. Hij schond daarmee de amateurregels van de NCAA en moest de Heisman prijs , gewonnen als beste college speler van het seizoen in 2005, inleveren.

In Miami hoopt Bush meer aan spelen toe te komen. Zowel Ronnie Brown als Ricky Williams, de twee runningbacks die in Miami de Wildcat formatie pionierde, zijn free agents en hebben aangegeven de markt te willen testen.

Beide spelers zouden elders onderdak kunnen vinden, waardoor Bush de nummer één zou kunnen worden voor de Dolphins, die ook nog druk op zoek zijn naar een quarterback.

De Dolphins sturen safety Jonathon Amaya naar New Orleans, evenals een onbekend aantal draft picks.

Foto: nfldotcom.files.wordpress.com

Ook leuk om te lezen