Saints verlost van ‘uitsyndroom’

Wild Card Playoffs - New Orleans Saints v Philadelphia Eagles

De New Orleans Saints zijn de tweede ploeg die zich dit weekend geplaatst hebben voor een wedstrijd in de divisional playoffs. De wedstrijd, die met een puntloos eerste kwart en een 6-7 ruststand stroef op gang kwam, leek in het derde kwart een simpele prooi voor de ploeg uit de Big Easy te worden, maar in de slotfase van de wedstrijd maakten de Eagles het nog spannend.

Comeback
Na de fenomenale comeback van de Indianapolis Colts tegen de Kansas City Chiefs was het in de tweede playoffwedstrijd van deze ronde de beurt aan Nick Foles om zijn team vanuit geslagen positie naar winst te leiden. En bijna slaagde hij daarin. Tegen het einde van het derde kwart keken de Philadelphia Eagles tegen een 20-7 achterstand aan. Met een touchdown van Shady McCoy werd de marge naar een draaglijker 20-14 teruggebracht. Na een uitwisseling van fieldgoals bracht Zach Ertz de Eagles zelfs op een 23-24 voorsprong.

Uitsyndroom
De voorsprong voor de Eagles kwam echter te vroeg. De kleine vijf minuten die nog op de klok stonden gaven de sluwe Sean Peyton en Saints-quarterback Drew Brees ruim voldoende tijd om het veld over te kunnen steken en dat gebeurde dan ook. Met nog drie seconden op de klok mocht Saints-kicker Shayne Graham aanleggen voor de beslissende field goal, die met slechts 32 yard eigenlijk maar een formaliteit was. Met de 26-24 overwinning zijn de New Orleans Saints eindelijk verlost van de losing streak in uitwedstrijden. Sinds hun toetreding tot de league in 1967 had de ploeg nog nooit een road game in de playoffs gewonnen.

Seattle
Volgende week wachten de Seahawks in Seattle, misschien wel de moeilijkste uitwedstrijd die je kan spelen in de hedendaagse NFL. Eerder dit seizoen gingen Brees en de zijnen daar dan ook met 34-7 onderuit. Ook drie jaar geleden verloren de Saints op Century Link Field, toen notabene als titelverdediger terwijl de Seahawks zich met een losing record voor het naseizoen hadden gekwalificeerd.