Royals versterken zich met pitcher Johnny Cueto

Door

CK2rak9WEAAtSFz

De Kansas City Royals hebben zich versterkt met startende werper Johnny Cueto. Dat bevestigen bronnen aan ESPN en Fox Sports. Het is nog niet bekend welke talentvolle spelers de Cincinnati Reds ontvangen in ruil voor Cueto.

Afgelopen zaterdag gooide de 2014 All-Star acht shutout innings tegen de Colorado Rockies. Voor de wedstrijd vertelde een teamgenoot van Cueto dat hij al getrade was, maar de deal viel uiteindelijk in het water. Nu lijkt de 29-jarige ace toch op weg te gaan naar Kansas City, al heeft niemand hem nog iets verteld.

Even later werd de trade toch bevestigd door zowel de Royals als de Reds:

In ruil voor Cueto geven de Royals drie werpers op: Brandon Finnegan, John Lamb en Cody Reed. Finnegan is de meest bekende van de groep, de 22-jarige lefty maakte vorig seizoen als rookie zijn debuut en heeft dit seizoen als reliever vooralsnog een ERA van 2.96. Bij de Reds zou het zomaar kunnen dat er echter een grotere rol voor de jonge werper in het verschiet ligt.

Naast Finnegan zijn John Lamb en Cody Reed twee mindere bekende namen. Lamb was jarenlang één van de grootste talenten binnen de Royals’ organisatie, maar een Tommy John in 2011 betekende een flinke stap terug in zijn carrière. Nu is hij echter helemaal terug en in Triple-A zet de 25-jarige Lamb momenteel prima cijfers neer. De 22-jarige Reed heeft nog minder ervaring, maar ook hij laat vooralsnog veelbelovende dingen zien in de minor leagues die reden tot hoop geven.

Tot slot hebben de Royals nu natuurlijk een absolute ace in Cueto. Met een ERA van 2.62 is hij ook dit jaar weer één van de meest constante werpers in de MLB. In de Royals rotation moet hij de leidende ster worden die het verlies van Jason Vargas (blessure, einde seizoen) en problemen van de jonge Yordano Ventura moet doen laten vergeten. Want ondanks dat het werpen grotendeels nog steeds een krachtig onderdeel is van de Royals, laten de startende werpers het toch steeds vaker af weten.

Met Cueto in de rotation hopen de Royals, die met een record van 58-38 het beste record in de American League hebben, nogmaals een gooi te kunnen doen naar de World Series die ze vorig seizoen net niet wisten te pakken.

Foto: Twitter

Ook leuk om te lezen