Rivera maakt zijn seizoensdebuut nu pas

Door

Mariano Rivers, de beste closer aller tijden heeft op zondagavond, nu Spring Training al weken onderweg is, eindelijk zijn seizoensdebuut gemaakt. Niet omdat hij worstelde met blessures of andere problemen, maar gewoon omdat hij zo goed is dat hij minder voorbereiding nodig heeft.

Rivera gooide in de wedstrijd tegen de Minnesota Twins de zesde inning en had daarin slechts twaalf pitches nodig om zijn drie tegenstanders met drie slag aan de kant te zetten. Beelden daarvan zie je hier.

‘Mo’ is nu al 15 jaar de closer van de Yankees en is nog slechts 42 saves verwijderd van het all-time record, dat nu nog op naam staat van Trevor Hoffman.

Het zou dus zo maar kunnen dat Rivera het record al dit jaar pakt, daarvoor heeft hij in elk geval zijn eigen voorbereiding.

Derek Jeter, de captain van de Yankees die samen met Rivera doorbrak in de Majors halverwege de jaren negentig, vertelt daarover het volgende: ,,Zo werkt het nu eenmaal met Mo. Hij komt aan in Spring Training, gooit af en toe eens een bullpen, doet wat aan longtoss komt zo halverwege eens een keer uit in een wedstrijd en gooit dan zo goed. Waarschijnlijk zien we hem ergens over een weekje nog een keer op de heuvel en dan is hij klaar voor het seizoen.”

Rivera raadt zijn schema echter niemand aan: ,,Het werkt voor mij, maar ik denk niet dat het voor jonge pitchers verstandig is om zo weinig te gooien voordat het seizoen begint.”

Op de vraag of een inning genoeg is voor Rivera antwoordde hij: ,,Nee, ik moet nog één keer op de heuvel, dan ben ik er klaar voor.” Manager Joe Girardi reageerde op de zelfde vraag iets positiever: ,,Oh yeah.. he’s ready!”

Ook leuk om te lezen