Recordbrekende Cavs brengen spanning terug in NBA Finals

Vooraf ging het maar om één ding: zouden de Golden State Warriors vrijdagnacht de NBA titel pakken door de Cleveland Cavaliers via een sweep te verslaan en als eerste ploeg ooit ongeslagen te blijven in de play-offs? Het antwoord werd een hele duidelijke nee. De Cavs verpulverden de Warriors met 137-116 en brachten daarmee de stand in de serie op 3-1.

De fans van de Cavs stonden, letterlijk en figuurlijk, vanaf de eerste minuut achter hun ploeg in Quicken Loans Arena. Met succes, want LeBron James & co. scoorden 49(!) punten in de eerste twaalf minuten. Een record, want nooit eerder wist een ploeg zoveel te scoren tijdens één kwart in de NBA Finals.

Het bleef niet bij dit record, want ook in kwart twee scoorde de thuisploeg er lustig op los, met als resultaat dat er bij rust een 86-68 score op de borden stond. Nooit eerder werd er in de NBA play-offs(!) zoveel punten gescoord in één helft.

Het aantal gescoorde driepunters in die periode (13 uit 21 pogingen) bleek ook genoeg voor een vermelding in de recordboeken.

In kwart drie en vier bleef deze marge tussen beide ploeg altijd intact en dat leverde uiteindelijk een 137-116 eindstand op.

Nog over records gesproken. LeBron James was wederom goed voor een triple-double (met 31 punten, 10 rebounds en 11 assists) en heeft nu het record meeste aantal triple-doubles in de finales achter zijn naam staan.

Toch was LBJ niet alleen die in de schijnwerpers stond. Kyrie Irving scoorde maar liefst 40 punten:

,,Ik ben erg trots op mijn ploeg,” stelde Cavs-coach Tyronn Lue na afloop vast. ,,Als je 3-0 achterkomt in de serie en dan zo weet terug te vechten. Dat zegt echt wat over onze mentaliteit. Zij hebben een hele goede ploeg, maar mensen vergeten dat wij ook echt een goede ploeg hebben.”

De fans in de Quicken Loans Arena hebben het geloof in een titel weer teruggekregen getuige de ‘Game 7’ liederen die er in gezet werden aan het einde van de wedstrijd.

Maandagnacht om 03.00 uur is Game 5 in Oakland. In Nederland LIVE te volgen via de vrienden van Ziggo Sport.