Raw review 15-7: ‘Nobody gets as high as RVD’

Door

PAUL_HEYMANDe avond na een Pay Per View is altijd lastig. Zeker als de PPV erg sterk is geweest. Vandaar dat het heel interessant zal zijn hoe men met de aftermath van Money in the Bank omgaat. Komt er een duidelijke breuk tussen AJ en Dolph Ziggler, CM Punk en Paul Heyman maar ook tussen The Rhodes Scholars?

TOP

  • Brad Maddox is GM. Het tijdperk van Brad Maddox is aangebroken. Hopelijk mag hij in zijn nieuwe rol de komende maanden experimenteren en verder groeien want hij heeft het in zich om een geweldige General Manager (GM) te zijn. Zijn mimiek en promo’s worden steeds beter.
  • Liefde doet pijn. Tijdens Money in the Bank is er een einde gekomen aan de relatie tussen beste vrienden CM Punk en Paul Heyman. De verbale oorlog tussen Heyman en Punk deze Raw topt de afscheidspromo van Mark Henry een paar weken geleden. Op het moment dat Heyman zijn ‘Unleash the kraken’-moment pakt en Brock Lesnar op CM Punk loslaat, zijn er heel veel tickets verkocht voor SummerSlam. Deze vete is must see.
  • Y2J vs RVD. Waar er veel mensen bang zijn dat Rob van Dam het niet meer heeft, laat hij tijdens Money in the Bank al zien dat hij het nog kan. Maar de match met Chris Jericho vanavond is de match van de avond. De chemie tussen beide mannen blijkt er nog altijd te zijn. Dat het publiek zo met de match meegaat, is een groot compliment voor Y2J en RVD, ‘they still got it’.
  • YES! YES! YES! Ook al heeft hij Money in the Bank niet gewonnen, toch krijgt Daniel Bryan zijn kans op goud. John Cena kiest hem als zijn SummerSlam tegenstander. Op dit moment is er niemand in de WWE waar het publiek zo op reageert als op Daniel Bryan. Het kan bijna niet anders dan dat hij tijdens SummerSlam wint van John Cena. En dan ligt Randy Orton natuurlijk op de loer.
  • De waarheid. Bray Wyatt en zijn familie nemen R-Truth te grazen. Daarna pakt Wyatt de microfoon en begint te praten over de waarheid. Ook refereert hij aan Kane. Krijgen we een vierde lid van deze sekte? De promo van Wyatt is geniaal. Als dit een graadmeter is, dan kunnen wij nog heel wat legendarische dingen verwachten van hem.

 

FLOP

  • Naomi vs Brie Bella. Het viel te hopen dat deze match een beetje boeiend zou zijn, maar in de ring is het helaas niet veel. Fijn voor het oog, maar qua worstelen totaal niet interessant. Het blijkt vooral een plug te zijn voor Total Diva’s. Heel erg jammer want Naomi is misschien de minst gewaardeerde Diva maar ze is erg atletisch in de ring.
  • Christian wint van Sandow. Damien Sandow is Mister Money in the Bank maar verliest van Christian. Dat maakt het gelijk lastig om hem als bedreiging te zien voor Alberto Del Rio zijn World Heavyweight Championship (WHC). Wat wel weer interessant is, de vete met zijn beste vriend Cody Rhodes wordt voortgezet. Met een beetje geluk kunnen ze via die weg het beste uit elkaar halen.
  • Te vroeg. Na een erg sterke match met Del Rio, pakt Dolph Ziggler de microfoon. Hij maakt het uit met AJ (heel goed) en wordt daarna omver gereden door Big E Langston (te vroeg). Het is qua oorzaak gevolg heel logisch. Alleen is Big E Langston nog niet helemaal klaar voor een match tijdens SummerSlam. En zo is Ziggler ook uit de titelstrijd, dat is zo zonde. Hij verdient dit jaar echt een hele tijd met goud om zijn middel.

Opvallend

Het voelt als herhaling, maar na een lange periode van dubieuze verhaallijnen of karakters die totaal niet uit de verf te komen, lijkt de WWE het allemaal steeds beter voor elkaar te hebben. Sommige karakters mislukken nog (Ryback) maar andere krijgen met een kleine aanpassing weer nieuw leven. Kijk bijvoorbeeld naar Fandango, daar is het momentum op een gegeven moment volledig weg geweest. Na een goed optreden tijdens Money in the Bank en een gelijkwaardige match met Randy Orton, en het publiek reageert weer goed op hem. Ze kunnen het dus wel. Nu eens kijken waar het de komende weken met Sheamus, Ryback en de dames naar gaat leiden.

Foto: © 2013 WWE, Inc. All Rights Reserved.

Ook leuk om te lezen