Ravens ruim langs Texans & Giants abominabel slecht

Houston Texans v Baltimore RavensHouston Texans @ Baltimore Ravens 9-30
De Ravens hebben hun tweede thuiswedstrijd ook in winst om kun zetten. Hoe lastig het is om in Baltimore te spelen ondervonden ook de Houston Texans. De thuisploeg was aanvankelijk nergens en Matt Schaub had geen enkele moeite om zijn team over het veld te laten marcheren. Aangekomen in de redzone stokte het echter en slechts drie field goals voor rust waren het resultaat. De Baltimore defense draaide de wedstrijd radicaal om met een interception return van inside linebacker Daryl Smith. Hoogtepunt voor de paarse brigade was een 82 yard punt return door de nieuwbakken returner Tandon Doss die de geblesseerde Jacoby Jones waardig wist te vervangen. Na rust kwamen zowel de aanval als de verdediging steeds beter hun spel bij Baltimore en was juist de uitploeg nergens. Matt Schaub gooide het merendeel van zijn 194 yards voor rust en de verdediging van de Texans had geen antwoord op het meer afwisselende spel van Joe Flacco en de Ravens. Torrey Smith ving vijf passes voor 92 yards en die noteerde hij allemaal na rust. Na de Browns vorige week wisten dus ook de Texans geen touchdown te scoren in Baltimore. Een prestatie van formaat voor de ploeg van John Harbaugh.

St Louis Rams v Dallas CowboysSt. Louis Rams @ Dallas Cowboys 7-31
Wat op voorhand een spannende wedstrijd leek te worden draaide uit op een ruime overwinning voor de Dallas Cowboys. De Rams keken bij rust al tegen een 0-17 achterstand aan en wisten die net als vorige week niet goed te maken. Goed nieuws voor de Cowboys was het spel van running back DeMarco Murray die 175 yards noteerde én een touchdown. Tony Romo was in goede doen met drie scores en een solide 210 yards. De prima running game van de thuisploeg moet een grote opluchting zijn in Dallas, want dat was precies waar het lang aan ontbrak. Voor de Rams was het een wijze les. Sam Bradford kreeg zes maal een sack te verduren en daarmee mogen we ondertussen wel stellen dat de pass rush van de Cowboys gevreesd mag worden. De enige touchdown voor de Rams werd in het derde kwart gescoord door receiver Austin Pettis. Dallas schrok er niet van en noteerde in het vierde kwart nog maar eens een touchdown; een 24-yard pass van Romo op Dwayne Harris. Vangballen in de end zone van Gavin Escobar en Dez Bryant hadden echter al eerder de wedstrijd in het slot gegooid.

New York Giants v Carolina PanthersNew York Giants @ Carolina Panthers 0-38
Je moet het gezien hebben om het te geloven. De New York ‘football’ Giants verloren met 0-38 in Carolina. Waar vorig jaar nog tijdens week 3 simpel werd gewonnen tijdens precies hetzelfde affiche glijden de Giants nu langzaam weg naar de afgrond. Eli Manning werd weer veelvuldig gesacked (zeven maal) en gooide slechts 119 yards. De Panthers hadden de avond hun leven met drie touchdown passes van Cam Newton. Receiver Brandon LaFell (zestien en twintig yards) scoorde twee maal een zespunter en tijdens het vierde kwart wist wide receiver Ted Ginn een 47 yard play te maken dankzij een ontketende Newton. DeAngelo Williams wist 120 yards bij elkaar te rennen en wist daarmee zijn collega aan de andere kant (David Wilson) driedubbel te overtreffen. De overwinning is naast een ruime ook een noodzakelijke voor Carolina, dat twee maal verloor tot nu toe. De Giants staan nu op 0-3 en zitten in diepe problemen. De pass protection is abominabel slecht, er zijn geen star receivers en de running game is zo goed als afwezig. Even een statistiekje van NFL.com tot slot: van de 161 teams die startten met een 0-3 record haalden slechts vijf sinds 1978 de play-offs.

Foto’s: Getty Images