Raptors en Clippers boeken zege tijdens Opening Night

Het NBA-seizoen 2019-20 is begonnen en natuurlijk houden wij bijna dagelijks de resultaten en de ontwikkelingen bij. Tijdens opening night wonnen de Raptors moeizaam van de Pelicans en versloegen de Clippers de Lakers.

22 OKTOBER

RAPTORS BEKRONEN RING CEREMONY MET ZEGE

De Toronto Raptors hebben het nieuwe seizoen geopend op de manier waarop ze het vorige seizoen hebben afgesloten. Op Ring Night versloegen de Raptors de New Orleans Pelicans met veel moeite. Na overtime trokken de Canadezen aan het langste eind: 122-130.

Beide teams begonnen sterk aan de wedstrijd. Derrick Favors scoorde de eerste punten van het nieuwe NBA-seizoen en leidde daarmee een voorsprong van 11 punten voor de Pelicans in. Zion Williamson ontbrak bij de bezoekers wegens een operatie aan zijn rechterknie. Echter kwamen de Raptors sterk terug in het eerste kwart dankzij Fred VanVleet en Pascal Siakam, die allebei acht punten scoorde in het eerste kwart. Ook in het tweede kwart waren het de Pelicans die de dienst uitmaakten. Weer liepen ze uit naar een voorsprong van 11 punten. Bij rust was deze voorsprong teruggelopen naar vijf punten: 61-56.

In de tweede helft namen de Raptors de leiding over. Weer waren het VanVleet en Siakam die de ploeg van coach Nick Nurse bij de hand namen. Beide spelers scoorden uiteindelijk 34 punten en waren de topscorers van het duel. De Kameroense forward kon echter niet zijn stempel drukken tijdens de verlenging. Met 50 seconden te gaan in het vierde kwart liep Siakam tegen zijn zesde fout aan, waardoor hij bleef steken op 34 punten en 18 rebounds. De Raptors hadden aan het einde van het vierde kwart de kans om de wedstrijd te beslissen. Echter lukte dat niet, mede door een merkwaardige slotaanval. Norman Powell kreeg verrassend de kans van Nurse om de wedstrijd te beslissen, maar mistte een driepunter.

Tijdens de verlenging kwamen de kwaliteiten van de regerende kampioen pas echt boven water. De Raptors scoorden dertien punten, terwijl de Pelicans niet verder kwamen dan vijf punten. Dit leverde uiteindelijk een stand op van 122-130.

CLIPPERS VERSLAAN LAKERS TIJDENS OPENING NIGHT IN STADSDERBY

De Los Angeles Clippers hebben tijdens Opening Night de eerste stadsderby van dit seizoen tegen de Los Angeles Lakers gewonnen. Grote man bij de Clippers was Kawhi Leonard. De small forward scoorde 30 punten en pakte 6 rebounds tijdens zijn debuut voor de ploeg uit LA. De Clippers wonnen uiteindelijk met 102-112

Het waren de Lakers die het sterkst uit de startblokken kwamen. De ploeg van coach Frank Vogel leidde het gehele eerste kwart en had daarbij een maximale voorsprong van 11 punten. Anthony Davis was voor de Lakers de topscorer met negen punten in het openingskwart. Echter namen de Clippers in het tweede kwart het heft in handen, waar ze de Lakers versloegen met 29-40. Leonard scoorde 16 punten in dit tweede kwart. Mede daardoor gingen de Clippers de rust in met een voorsprong van acht punten: 54-62.

Na de rust gingen de Clippers door waar ze gebleven waren. Coach Doc Rivers zag dat zijn ploeg uitliep naar een voorsprong van 14 punten. Echter kwamen de Lakers aan het einde van het derde kwart sterk terug. Met een scoring run van 15-3 in de laatste drieënhalve minuten stonden de ploegen na 36 minuten speeltijd pal naast elkaar. Vooral Danny Green had met drie rake driepunters een grote bijdrage in de scoring run. De shooting guard scoorde in totaal 15 punten in het derde kwart met vijf rake driepunters uit vijf pogingen.

In het vierde kwart liepen de Clippers weer uit naar een voorsprong van 11 punten. Deze keer wisten de Clippers hun voorsprong wel vast te houden. Vooral Montrezl Harrell speelde een sterk vierde kwart. De center scoorde 10 punten en pakte vier rebounds.

Bij de Lakers kwam het grootste deel van de productie van LeBron James (18 punten), Danny Green (28 punten) en Anthony Davis (25 punten). De rest van de Lakers kwamen gezamenlijk tot slechts 31 punten. Naast Harrell en Leonard, die respectievelijk 17 en 30 punten scoorde, was ook Lou Williams van grote klasse met 21 punten tegen een solide schotpercentage van ruim 57%.

Top- en coverfoto: Chris Young/Canadian Press