Rangers blij met rentree Hamilton en Cruz

Door

De Texas Rangers haalden maandagavond opgelucht adem, want voor de wedstrijd tegen de Chicago White Sox stond de terugkeer van twee spelers op het programma na blessureleed.

MVP Josh Hamilton en zijn collega outfielder Nelson Cruz keerden in de wedstrijd tegen de White Sox voor het eerst dit seizoen terug in de lineup. Hamilton kreeg meteen in de eerste inning zijn eerste slagbeurt van de wedstrijd en op het werpen van White Sox starter John Danks liet hij zien het slaan absoluut niet verleerd te zijn.

Hij sloeg de bal in het rechtsveld over de hekken voor zijn eerste home run van het jaar. Hamilton zou later in de wedstrijd ook nog een tweehonkslag slaan en ging uiteindelijk 2-4.

Voor Hamilton was het pas zijn eerste wedstrijd sinds 12 april toen hij in de uitwedstrijd tegen de Detroit Tigers het veld moest verlaten. ,,Ik ben zo blij om weer terug te zijn. Gelukkig raakte ik alle nervositeit gelijk kwijt na het raken van die eerste bal.”

Ook Nelson Cruz sloeg bij zijn terugkeer een home run. In de achtste inning bezorgde hij de Rangers een 3-0 voorsprong toen hij met zijn home run ook Adrian Beltre binnensloeg.

Beltre zou later in de wedstrijd zelf ook nog een RBI pakken en de eindstand op 4-0 bepalen. Eerder in de wedstrijd sloeg Beltre een foutbal, die bijna op het hoofd van voormalig president George W. Bush terechtkwam.

Bush, die voordat hij de politiek in ging, eigenaar van de Rangers was, is vaak aanwezig bij de wedstrijden en zit dan op de eerste rij, vlak naast de dugout van de Rangers.

Voor de ploeg uit Texas was het tweede shutout op rij en alweer de derde in de laatste acht wedstrijden. Dankzij de zege blijven de Rangers de beste ploeg in AL West, terwijl de White Sox vierde blijven in de AL Central.

Ook leuk om te lezen