De Rams offense onder leiding van Jared Goff had genoeg aan 27 punten

Rams defense doorslaggevend tegen Bucs

Door

Met twee offenses die uitblinken in wisselvalligheid was het vooral een clash tussen twee uitstekende defenses. Uiteindelijk was de defense van de Rams de bovenliggende partij; evenals hun offense. Jared Goff speelde bij vlagen sterk en dat was voldoende tegen een Tom Brady die wederom een paar lelijke intercepties liet optekenen: 27-24 Rams.

Rams defense legt Bucs offense aan banden

Aanvallend was het voornamelijk het wide receiver duo Cooper KuppRobert Woods dat voor de highlights zorgde bij LA. Het was echter de defense die Tampa Bay op de knieën kreeg. Onder leiding van Aaron Donald en Jalen Ramsey werd het de offense van Brady zo moeilijk gemaakt dat 27 punten voldoende waren voor de winst. Het is exemplarisch voor de identiteit van de Rams in 2020: een dominante defense die geen top-10 offense nodig heeft om wedstrijden te winnen. Immers, Tampa Bay kwam niet verder dan 251 aanvallende yards. Het indrukwekkende wide receiver trio – Mike Evans, Chris Godwin, Antonio Brown – werd zelfs op 159 yards gehouden. Uiteindelijk was het een interceptie van rookie Jordan Fuller in de laatste drive van de Buccaneers die het verschil maakte. Hiermee verbeteren de Rams hun record naar 7-3 en staan ze een half duel voor op de Bucs (7-4).

Aanvallende inconsistentie plaagt Tampa Bay

Het is iedere week maar de vraag welke Buccaneers offense we te zien krijgen. De ene week zijn ze briljant en de andere week is het gewoonweg slecht. Tegen de Rams was dat laatste het geval. Op maandagavond was Tom Brady dikwijls gefrustreerd en, zo leek het, af en toe zelfs de weg kwijt. Desondanks was hij wel in staat om drie touchdowns te laten noteren. De Rams defense heerste, maar door de beperkte offensieve output bleef Tampa Bay continue in de wedstrijd. Brady kreeg meerdere kansen, maar wist ze zelden om te zetten in een score. De Rams konden echter maar geen afstand nemen. Daarom kon TB12 met een achterstand van drie punten en ruim tweeënhalve minuut op de klok driven voor de winst. Het leek het ideale recept voor een Brady clutch drive die we al zo vaak hebben gezien. Het eindigde echter in een verbazingwekkende interceptie die het lot van de Bucs bezegelde.

De twee gezichten van Jared Goff

Jared Goff stond tegenover de derde defense in de league. In de eerste helft leek hij daar geen moment last van te hebben. Zijn eerste drive was imposant: 80 yards (waarvan 72 passing) in 13 plays met een perfecte touchdown pass op Robert Woods als afsluiter. In deze openingsdrive wist de Rams offense een kleine acht minuten van de klok af te snoepen. Tampa Bay nam de leiding over, maar de laatste twee scoring drives van de eerste helft waren voor LA. In de eerste wist Goff rookie Van Jefferson te vinden voor een 7-yard touchdown. De tweede was een net uitgevoerde two-minute drill die leidde tot een field goal: 17-14 Rams bij rust. Een succesvolle eerste helft voor Goff (21/25, 212 yards, 2 TD) en de zijnen.

In de tweede helft hield de uitmuntende Rams defense stand, maar de offense kon niet van de kansen profiteren. Goff begon de tweede helft met een interceptie. Defensive lineman Jason Pierre-Paul stond op de juiste plek en ving zijn tweede interceptie in twee duels. In het vierde kwart gooide Goff nog een interceptie. Ondertussen was de stand gelijkgetrokken op 24-24 en wist de Rams quarterback nog drie punten te versieren in zijn laatste drive. Overigens waren het de enige punten in zijn laatste vijf drives. Een enorme achteruitgang vergeleken met de eerste helft. Gelukkig voor de offense wist Brady niet te scoren op de laatste drive. De defense hield wederom stand en beperkte de schade die de laag scorende offense veroorzaakte. Overigens hoefde Goff niet op feliciaties van zijn concullega te rekenen.


Beluister hier de SportAmerika NFL Podcast en lees hier de recaps van de vroege en late games op zondag!

Cover foto: Jason Behnken/AP

Ook leuk om te lezen