Pro Bowl gewoon weer in Hawaii

Door

Na een jaartje op andere locatie wordt de Pro Bowl, de all-star game tussen de beste spelers van de AFC en NFC, gewoon weer gespeeld in Hawaii. Vorig seizoen werd die gespeeld in Miami, maar dat was onder hevig protest van de spelers. Die vonden dat zo’n wedstrijd moet gespeeld worden in een plaats waar ze niet gaan tijdens het reguliere seizoen.

Al sinds 1980 speelt men jaarlijks de galawedstrijd in Hawaii. De organisatie daar betaalt 4 miljoen dollar per wedstrijd en het staat nu vast voor twee jaar.

Tot 2009 werd de wedstrijd gespeeld na de Super Bowl, maar de beslissing van de NFL om die toch te laten spelen de week voor de finale komt hen goed uit. In 2009 had de wedstrijd gemiddeld 8,8 miljoen kijkers, vorig seizoen waren er dat gemiddeld 12,3 miljoen. ,,De fans hebben positief gereageerd op de verandering van het tijdstip,” zegt Ray Anderson, vice president van football operations van de NFL. ,,We denken dat het goed is voor de NFL, en super voor de staat Hawaii.”

Er is wel een keerzijde aan de medaille. Nu de Pro Bowl een week voor de Super Bowl doorgaat wil het zeggen dat er geen spelers van de Green Bay Packers en de Pittsburgh Steelers meespelen in de wedstrijd. Zij moeten zich voorbereiden op een veel belangrijkere wedstrijd, de Super Bowl, die een week later wordt afgewerkt in Dallas.

Bij deze editie van de Pro Bowl zullen er tien spelers, die op de lijst om deel te nemen, niet naar Hawaii afreizen. Voor de Packers zijn dat offensive tackle Chad Clifton, safety Nick Collins, wide receiver Greg Jennings, linebacker Clay Matthews en cornerbacks Tramon Williams en Charles Woodson. Bij de Steelers ontbreken linebacker James Harrison, defensive end Brett Keisel, safety Troy Polamalu en center Maurkice Pouncey.

Foto: farm3.static.flickr.com

Ook leuk om te lezen