Positieve COVID-19-tests bij Cardinals; wedstrijd afgelast

Door

In een volgende (voor MLB dramatische) ontwikkeling is er opnieuw een Major League-team getroffen door het coronavirus, zo melden Amerikaanse media, vooropgegaan door MLB Network Insider Jon Heyman. De St. Louis Cardinals kregen vandaag de resultaten terug van de tests die twee dagen geleden werden afgenomen en meerdere waren positief. De wedstrijd tussen de Brewers en Cardinals die vanavond op het programma stond, is afgelast.

WAT WETEN WE?

Op dit moment nog niet veel. Het betreft meerdere positieve tests onder de spelers, maar hoeveel en wie, dat is niet bekend. Wat we wel weten, is dat MLB deze keer wél direct een wedstrijd afgelast, in tegenstelling tot afgelopen zondag. Toen traden de Miami Marlins gewoon aan tegen de Philadelphia Phillies, ondanks dat de club vier coronagevallen op het roster had staan. Later testten nog eens 12 Marlins positief op het virus.

UPDATE 17:00 uur: Volgens Craig Mish zou het gaan om twee Cardinals-spelers. Daarnaast is er ook zojuist nog een extra Marlins-speler positief getest, waarmee het totaal alweer op 18 gevallen voor die ploeg staat.

Groter probleem is misschien nog wel dat de Cardinals-tests enkele dagen geleden zijn afgenomen, tijdens een serie tegen de Minnesota Twins. Er stonden dus toen al spelers op het veld die besmet waren met het virus. Dat duidt de mogelijkheid aan dat er ook bij de Twins besmettingen naar buiten kunnen komen. De club uit Minnesota speelde inmiddels ook alweer wedstrijden tegen de Cleveland Indians. De olievlek is in een paar dagen tijd in potentie dus enorm.

HOE NU VERDER?

Op dit moment is er nog veel onduidelijk en wordt er nog overleg gepleegd, maar lijkt de insteek om de rest van de Cardinals-tests af te wachten. Indien alle nog niet geteste spelers negatief zijn, wordt er zaterdag weer tegen de Brewers gehonkbald.

Deze ontwikkeling houdt geen rekening met het feit dat de Brewers misschien wel weigeren om zaterdag te spelen. Milwaukee’s ster-outfielder Ryan Braun zei nog geen twee dagen geleden tegen de verzamelde pers dat er angst in de ploeg heerst en dat spelers zich verregaande zorgen maken over hun gezondheid. Het zou dan ook geen verrassing zijn als de Brewers besluiten niet aan te treden.

Eerder deze week gaf commissioner Rob Manfred aan dat hij past overweegt de competitie stil te leggen wanneer de competitieve integriteit van het geheel in de problemen komt. Met afgelastingen voor de Marlins, Yankees, Phillies, Orioles, Brewers, Cardinals en Nationals, voor een totaal van 30 wedstrijden, lijkt die competitieve integriteit ver te zoeken. Het wachten is op de mening van de overkoepelende organisatie.

Coverfoto: Colter Peterson/St. Louis Post Dispatch

Ook leuk om te lezen