Patriots vernederen Colts op weg naar Super Bowl

AFC Championship - Indianapolis Colts v New England Patriots
De New England Patriots hebben gisteren met speels gemak de Super Bowl bereikt. De Indianapolis Colts werden volstrekt kansloos gelaten en met 45-7 verslagen. Hierdoor mogen de Patriots het over twee weken opnemen tegen de Seattle Seahawks, die eerder op de dag de Green Bay Packers versloegen na een dramatische comeback.

Toch zal het komende dagen niet gaan over de afslachting van de Colts, maar om een nieuwe controverse rond de Patriots. Tijdens de wedstrijd is een van de wedstrijdballen gewogen omdat deze mogelijk niet hard genoeg waren opgepompt.

Meer nieuws zal de komende dagen volgen, maar mochten de Patriots schuldig bevonden worden dan kunnen ze mogelijk draftpicks verliezen door het incident.

Fumble
Op de wedstrijd hadden de ballen echter weinig invloed. Daarvoor was het krachtsverschil veel te groot. De nederlaag voor de Colts begon met een fumble op een punt van de Patriots. De Colts defense begon sterk met een three and out tegen Brady, maar receiver Joshua Cribbs probeerde een nieuwe helmet catch tegen de Patriots. Zonder succes en de Patriots konden de bal zonder problemen oppakken op de Colts 26-yard line. Het zijn kansen die je Brady niet moet geven en vijf plays later stond het 7-0 in het voordeel van de thuisploeg.

De Colts leken zich redelijk te herstellen van de tegenslag en hadden hun eerste lange drive van de wedstrijd. Het lukte Andrew Luck niet de endzone te vinden, maar de ploeg kon wel aanleggen voor een field goal. Kicker Adam Vinatiery deed zijn voormalige team echter een groot plezier door de bal meters naast de palen te schieten.

Brady
De Patriots kregen de bal in de buurt van de middenlijn, en weer wist Brady er wel raad mee. De quarterback van de Patriots passeerde deze wedstrijd Peyton Manning als quarterback met de meeste passing yards in de play-offs en de pass naar Develin zorgde voor een 14-0 voorsprong.

Interceptie
In het tweede kwart leken de Colts nog even terug te komen in de wedstrijd, want na een interceptie op een pass van Brady leidde Luck zijn ploeg naar wat later de enige punten van de wedstrijd zouden blijken te zijn. Een fieldgoal van de Patriots zorgde voor de 17-7 ruststand.

De tweede helft was het eenrichtingsverkeer. De eerste vier drives leverden allemaal touchdowns op, waardoor de stand al snel 45-7 was. De Patriots konden doen en laten tegen de Colts wat ze wilden, onder meer getuige deze slalom van Brady door de defensie van de Colts.

Ook Nate Solder mocht in de tweede helft een touchdown scoren na een nieuwe trick play van de Patriots.

Door de overwinning gaat de Super Bowl tussen de twee beste teams van het reguliere seizoen. De Seattle Seahawks en de New England Patriots zullen het op 1 februari in Glendale tegen elkaar opnemen. Bill Belichick tegen Pete Carroll, de coach die hij opvolgde bij de Patriots. De wedstrijd kijk je natuurlijk met SportAmerika bij Coco’s Outback in Amsterdam.