Packers willen #4 uit rotatie halen

Door

De Green Bay Packers willen het nummer van ex-quarterback Brett Favre uit de rotatie halen, maar zullen eerst nog enkele jaren wachten tot ze zeker zijn dat hij wel echt gestopt is met American Football.

,,Ik denk dat de ceremonie binnen een aantal jaren zal doorgaan,” zei general manager Murphy. ,,We hebben die fout al gemaakt in 2007. Ironisch genoeg gingen we zijn nummer uit de rotatie nemen tijdens de openingswedstrijd het volgende seizoen tegen de Minnesota Vikings. We wisten niet dat hij voor de New York Jets ging spelen dat seizoen.”

Toch vindt Murphy dat Favre een ceremonie verdient, zelfs al verliet Favre het team toen er een kink in de kabel zat. ,,Hij verdient het voor wat hij deed voor de Packers. Er zijn niet veel spelers in onze ploeggeschiedenis waarvan hun nummer niet meer mag gedragen worden,” zei Murphy. ,,Maar het is een absolute eer en we willen het doen op een moment dat het zowel betekenisvol is voor hem als voor de organisatie.”

Favre zelf is er vrij van overtuigd dat zijn loopbaan erop zit. De quarterback zei dat hij het heeft gehad met football. Hij wil een nieuwe carrière starten in coaching of op televisie. Favre’s vertegenwoordiger, Bus Cook, zei deze week dat hij wel interesse heeft om te werken met Cam Newton, rookie quarterback van de Carolina Panthers en eerste pick in de draft.

De papierwinkel rond het pensioen werd binnengebracht in januari, maar na twee aankondigen en evenveel comebacks weet niemand wat de toekomst te bieden heeft.

Foto: blog.dlvr.it

 

Ook leuk om te lezen