Oilers stomen door, Ducks te sterk voor Stars

Door

Edmonton Oilers v Calgary FlamesDe Edmonton Oilers doen weer helemaal mee om een plek in de play-offs. De Canadezen boekten gisteren tegen hun provinciegenoot de Calgary Flames hun vijfde overwinning op rij. In Californië waren de Anaheim Ducks met 5-2 te sterk voor de Dallas Stars en wonnen de San Jose Sharks de topper tegen de Minnesota Wild met 4-2.

De Oilers lijken hun draai te hebben gevonden. Onder aanvoering van Taylor Hall, die in de draft van 2010 als eerste werd gekozen, en Ryan Nugent-Hopkins, de eerste draft pick van 2011, werden de Flames in Calgary met 2-8 opgerold. Hall tekende voor één goal en vier assists terwijl Nugent-Hopkins het met één assist minder moest doen.

In het begin van de wedstrijd leek niets te wijzen op een monsterscore voor de bezoekers. De thuisploeg nam zelfs een 2-0 voorsprong via goals van Matt Stajan. De Oilers zetten echter nog in de eerste periode orde op zaken en vanaf dat moment was er geen houden meer aan voor de Flames.

Door deze overwinning bezetten de Oilers nu de achtste plek in de Western Conference en hebben ze één punt voorsprong op de St. Louis Blues, die echter nog twee wedstrijd tegoed hebben. De Flames staan veertiende en legden zich getuige hun trades al neer bij een verloren seizoen. Zij kunnen in de zomer gaan beginnen met een grote wederopbouw.

Californische ploegen winnen

De Ducks wonnen gisteren voor de tweede keer in drie dagen van de Dallas Stars, die net als de Flames al zijn begonnen met een wederopbouw. De uitblinker aan de kant van de thuisploeg was Ryan Getzlaf die met twee assists en één goal een groot aandeel had in de uiteindelijke 5-2 zege.

In San Jose waren de Sharks met 4-2 te sterk voor de Wild en wonnen zo hun zesde wedstrijd op rij. De thuisploeg nam een 2-0 voorsprong in de eerste periode, maar zag de opponent in het tweede bedrijf weer langszij komen. Joe Thornton zorgde vervolgens voor het winnende doelpunt, waarna de Sharks de voorsprong in de slotperiode nog uitbreidden.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen