Lockout officials dreigt voor regulier seizoen NFL

Door

Het meest onderbelichte onderwerp tijdens deze offseason kan nog wel eens van groot belang zijn tijdens het NFL-seizoen. Het gaat om de lockout van de officials. Zoals het er nu naar uitziet worden de pre-seasongames niet gefloten door de bekende zebra’s, maar door gepensioneerde, minder ervaren of vrouwelijke officials.

Lockout
Net als de spelerslockout van vorig seizoen draait de lockout van de officials om geld. In oktober vorig jaar begonnen de onderhandelingen voor een nieuwe arbeidsovereenkomst, maar na elf sessies in negen maanden zijn de NFL en de scheidsrechtervakbond NFLRA er niet in geslaagd om tot een nieuw akkoord te komen.

Loonsverhoging
De NFLRA zegt dat de verhoging van het loon lager is in vergelijking met de vorige overeenkomst. De officials vragen om een verhoging die slechts honderdduizend dollar per team kost. De NFL vindt dat het aanbod, een toename van vijf tot elf procent, voldoende is. Volgens de league verdiende een official met vijf jaar ervaring vorig seizoen 115 duizend dollar. Diezelfde official kan met het nieuwe aanbod dat op tafel ligt in 2018 een jaarsalaris ontvangen van 183 duizend dollar. Meer dan collega’s bij andere sporten.

“Een lockout schijnt de onderhandelingsmanier van de NFL te zijn met iedereen,” aldus Michael C. Arnold, de hoofdonderhanderlaar en juridisch adviseur van de NFLRA. Arnold vertelde dat sinds de de gesprekken gestopt zijn op 3 juni, de NFL niets meer van zich heeft laten horen.

Vervangers
De NFL begon vanaf de derde juni met het recruteren van nieuwe officials. Nieuw mag hier in de breedste zin van het woord worden gelezen. Gepensioneerde officials en officials die op lager niveau fluiten worden door de NFL benaderd om te komen trainen voor het aanstaande seizoen. Sommige oud-officials hebben dit voorstel, uit coulance naar hun zwart-wit gestreepte broeders, al geweigerd.

Voorzitter spreekt
Scott Green, voorzitter van de NFLRA, meent dat de spelersveiligheid en de integriteit van het spel worden beschadigddoor het inzetten van scheidsrechters die ongekwalificeerd zijn. “Om zeven officials op het veld te zetten die niet hebben gewerkt in Divisie I (NCAA) of de laatste jaren helemaal niet hebben gewerkt, moet aardig verontrustend zijn, zowel voor de spelers en coaches, maar zeker ook voor de fans”

Dit gaan wij missen
Waar de consensus heerst dat het de lockout voor het seizoen wel opgelost wordt, kan het zo zijn dat we dit seizoen de spannende interacties tussen officials en spelers/coaches en de lange annunciaties van Ed Hochuli moeten missen.

Getty Images

Ook leuk om te lezen