Nieuwe speeldag, nieuwe blessures

Door

Washington Redskins v Philadelphia Eagles

In een fysieke competitive als de NFL zien we, naast veel spectaculaire plays, jammer genoeg ook een wekelijks groeiend lijstje geblesseerden. Dat lijstje is dit weekend opnieuw wat langer geworden. Hieronder een overzicht.

Problemen voor de Redskins
Washington Redskins defensive back DeAngelo Hall ondergaat later vandaag tests die moeten uitmaken of de verdediger al dan niet de kruisbanden in zijn knie gescheurd heeft tijdens de gewonnen partij tegen de New York Giants zondag. Hall verliet het veld net voor de rust en volgens NFL Network journalist Ian Rapoport moet een MRI vandaag uitsluitsel brengen over hoe lang Hall out zal zijn.

Bovendien verliet ook cornerback Bashaud Breeland het terrein. Hij liep in het eerste quarter een blessure op aan de enkel. En alsof dit alles nog niet genoeg is, zagen de Skins ook offensive lineman Shawn Luvao uitvallen met een enkelblessure en had center Kory Lichtensteiger last van de kuit. Beiden stapten de kleedkamer in tijdens de tweede helft en keerden niet meer terug naar het gras…

Giants voorlopig zonder Shane Vereen
De Giants zullen het voorlopig moeten doen zonder Shane Vereen. De eerste berichten waren dat de runningback vanwege een operatie het hele seizoen zou moeten missen, maar dat blijkt waarschijnlijk toch niet het geval te zijn. Het herstel wordt geschat op ongeveer twee maanden en de nieuwe regels voor het plaatsen van spelers op de IR-lijst zorgt er voor dat New York later in het seizoen mogelijk toch nog over Vereen kan beschikken.

Russell Wilson’s knie
De Seattle Seahawks versloegen zondag de San Francisco 49ers, maar zagen ook hoe quarterback Russell Wilson’s knie een zeer vreemde beweging maakte, toen 49ers linebacker Eli Harlod hem neerhaalde in het derde quarter… (beelden hier)

Wilson verliet na de sack het even veld en werd vervangen door rookie Trevone Boykin, om al een spelletje later terug te keren. Veel Seahawks fans haalden opgelucht adem, maar één drive later verliet Wilson alsnog, en definitief deze keer, het veld. Nu blijkt er dus echt meer aan de hand te zijn. Hoofdcoach Pete Carroll liet na de wedstrijd weten dat Wilson zijn knie “een beetje” verzwikt heeft. Tests moeten meer duidelijkheid scheppen, maar de Seahawks hopen dat Wilson zondag tegen de Jets gewoon kan spelen.

De Seahawks moeten het dan wel zonder Thomas Rawls doen. Een haarbreukje in zijn been zorgt er voor dat de runningback waarschijnlijk een week of vier vanaf de kant moet toekijken.

Overzicht overige blessures
De Chicago Bears zagen hoe hun running back Jeremy Langford van het veld gedragen werd in de verliespartij tegen de Dallas Cowboys. De jonge RB liep een blessure op aan de enkel. Aan de overzijde van het veld zagen de Cowboys tackle La’el Collins uitvallen met een voetblessure, terwijl Dez Bryant last had van de knie. Die laatste kon wel op het veld blijven, maar gaat later vandaag toch langs voor een MRI.

De Pittsburgh Steelers gingen dan weer kansloos ten onder bij de Philadelphia Eagles. Bovendien werd linebacker Lawrence Timmons afgevoerd naar het ziekenhuis, nadat hij zich in de eerste helft blesseerde aan het scheenbeen. Ook guard Ramon Foster keerde niet meer terug door pijn na een klap op de borst. De Detroit Lions verloren dan weer safety Tavon Wilson met een nekblessure in de verloren match op bezoek bij Green Bay.

Ook bij de Dolphins hebben ze problemen: tight end Jordan Cameron liep waarschijnlijk een hersenschudding op in de gewonnen partij tegen de Cleveland Browns, terwijl linebacker Koa Misi zich bezeerde aan de nek. De New York Giants moesten het dan weer zonder first-round pick Eli Apple doen, nadat hij in de eerste helft nog het veld verliet met een hamstringsblessure. Zijn ploeggenoot Dominique Rodgers-Cromartie moest de wedstrijd dan weer staken door problemen met de lies.

Tot slot nog dit: Vikings guard Alex Boone speelde de gewonnen partij op bezoek bij de Carolina Panthers niet uit door een knieblessure, net als Raiders offensive tackle Menelik Watson (been) en Packers tight end Jared Cook (enkel). Carolina Panthers defensive tackle Vernon Butler blesseerde zich dan weer aan de enkel, Cleveland Browns cornerback Tramon Williams aan de schouder en San Diego Chargers linebacker Manti Te’o werd van het veld gedragen met een blessure aan de Achillespees.

Photo: Getty Images

Ook leuk om te lezen