NHL Standings update: Strijd Metropolitan Division weer helemaal open

Door

New York Rangers v Los Angeles Kings

Dagelijks verandert de stand in de NHL. Een ploeg die op zondag kansloos lijkt, kan vrijdag wel weer volop meedoen om een plek in de play-offs. Wat zijn nou de opvallende stijgers/dalers van de afgelopen week? Welke teams waren ‘hot’ en welke teams waren ‘not’? Je leest het in de NHL Standings update!

Metropolitan Division

De huidige top vier van de Metropolitan Division heeft een onderlinge strijd doen ontstaan om de drie beschikbare play-off plaatsen. De vierde ploeg zal moeten hopen op een wildcard, maar concurrentie daarvoor moet niet meer in de eigen divisie gezocht worden. Koplopers Pittsburgh Penguins en New York Islanders kenden een zwakke week. De Penguins (één punt uit twee wedstrijden) en de Islanders (twee punten uit drie wedstrijden) zagen de ploegen in vorm dichterbij komen.

stand 03-01

New York Rangers verloor in de afgelopen dertien duels slechts twee punten aan Dallas Stars. Deze week waren de Rangers foutloos en dat is knap, wetende dat de Rangers ook twee moeilijke duels op het programma hadden staan in Californië. De Rangers wonnen echter van de Ducks en de Kings en mogen vanavond aantreden tegen de Sharks.

stand 10-01

Ook Washington Capitals komt snel dichterbij. In de laatste zestien duels werden maar zes punten verspild en in de afgelopen week slechts één door een nederlaag na overtime tegen Philadelphia Flyers. Met twee ploegen in een neerwaartse en twee ploegen in een opwaartse spiraal lijkt de strijd in de Metropolitan Division weer helemaal open te liggen.

Carolina Hurricanes pakte vier punten en maakte zodoende de strijd om Connor McDavid weer wat spannender. De Devils, Flyers en Blue Jackets speelden een redelijke week.

HOT: New York Rangers, Washington Capitals
NOT: Pittsburgh Penguins, New York Islanders

Ook leuk om te lezen