NHL play-offs: Lightning wint opnieuw van Islanders

Tampa Bay Lightning heeft opnieuw weten te winnen in Brooklyn. De ploeg van coach Jon Cooper was na overtime met 2-1 te sterk voor New York Islanders, dat nu tegen een 3-1 achterstand aan kijkt.

Het leek lange tijd nog zo goed voor elkaar bij de Islanders. Kyle Okposo opende al vroeg in de wedstrijd de score uit een powerplay en die voorsprong bleef lang staan. Zelfs toen Thomas Greiss kort van het ijs af moest om zijn afgebroken schaats te repareren, hield de defensie van de Islanders stand. Backup goalie J.F. Berube hoefde slechts één schot te stoppen alvorens Greiss weer terugkeerde op het ijs.

Met nog 12 minuten te spelen in de derde periode wist Tampa Bay de voorsprong van de Islanders toch nog van het bord te poetsen. Nikita Kucherov maakte alweer zijn achtste treffer tijdens de NHL play-offs. Tyler Johnson noteerde daarbij zijn achtste assist. Meer goals werden er in reguliere speeltijd niet gemaakt, waarmee een overtime noodzakelijk werd.

Net als in het derde duel in deze serie trok Tampa Bay Lightning daarin al snel aan het langste eind. Jason Garrison maakte al in de tweede minuut van de verlenging een goal. Hij zette daarmee de stand in de serie op 3-1 voor Tampa Bay Lightning, dat beide wedstrijden in Brooklyn wist te winnen. In game 5 kan de ploeg proberen om het duel in eigen huis te beslissen.