NFL Weekoverzicht: Hall of Fame Game

NFL weekoverzicht: Hall of Fame Game afgelast

Door

De Hall of Fame Game gaat niet door. De organisatie heeft een streep gezet door het evenement dat traditioneel de start van het nieuwe seizoen is. Door het coronavirus is het niet verantwoord om begin augustus al op het veld te staan. Alle festiviteiten zijn hierdoor een jaar uitgesteld. Of de rest van de NFL wel van start kan gaan, is nog onzeker. Mocht het nieuwe seizoen gewoon van start gaan, dan is in ieder geval Dak Prescott erbij. Hij tekende afgelopen week zijn franchise tag bij de Cowboys. Dit en meer in het NFL weekoverzicht van deze week.


Hall of Fame Game afgelast


De Pro Football Hall of Fame heeft de eerste oefenwedstrijd van dit seizoen afgelast. De Dallas Cowboys en de Pittsburgh Steelers zouden het seizoen op 6 augustus openen, maar het duel gaat niet door. De wedstrijd wordt volgend jaar in Canton (Ohio) gespeeld. De jaarlijkse introductie van nieuwe spelers in de Hall of Fame is ook met een jaar uitgesteld.

“De gezondheid en veiligheid van onze Hall of Famers, fans en vrijwilligers, die deze week zo speciaal maken, is onze topprioriteit”, zo verklaarde David Baker, CEO van de Pro Football Hall of Fame. “De Hall of Fame zal alle spelers van deze lichting volgend jaar eren, samen met een net zo spectaculaire lichting van 2021, als deel van een meerdaagse viering van football in een sfeer die de fans twee keer zoveel plezier geeft”. Onder meer voormalig commissioner Paul Tagliabue, coach Bill Cowher en spelers als Troy Polamalu, Steve Hutchinson en Steve Atwater zouden in augustus aan de Hall of Fame worden toegevoegd.


Gase wil Jamal Adams behouden


De New York Jets willen Jamal Adams behouden. De safety vroeg eerder om een trade, maar volgens coach Adam Gase gaat dit niet gebeuren. “Ik wil Jamal in ons team”, zo vertelde hij journalisten afgelopen week. Defensive Coordinator Gregg Williams verklaarde een dag eerder ongeveer hetzelfde.

Gase wilde in de verklaring niet aangeven of de All-Pro nog voor de start van het seizoen een nieuw contract krijgt. Adams, die nog tot na het 2021 seizoen vastligt bij de Jets, is gefrustreerd dat hij nog geen nieuw contract kreeg aangeboden. Op social media leverde Adams flinke kritiek op de ploeg. In onderstaand filmpje is te zien dat Adams tegen een fan zegt dat hij een trade naar de Cowboys probeert te forceren.


NFL wil nieuw plan minderheden in najaar presenteren


De aanpassingen aan de Rooney Rule moeten voor het einde van het jaar geregeld zijn. Dat heeft de NFL afgelopen week laten weten. De league streeft er naar om een nieuw plan om meer minderheden in leidinggevende functies te krijgen tijdens de jaarlijkse vergadering in oktober te presenteren.

De NFL krijgt nog feedback van clubs en externe experts. Toch is de league hoopvol dat een nieuw voorstel ingevoerd kan worden voor clubs opnieuw op zoek gaan naar een nieuwe coach. In mei besloot de NFL dat clubs twee kandidaten die behoren tot een minderheid moeten interviewen voor de functie van hoofdcoach. Zoeken clubs een coördinator dan moet men minimaal één minderheidscoach interviewen.


Dak Prescott tekent franchise tag


Dak Prescott speelt komend seizoen voor de Dallas Cowboys. Dit nieuws is geen verrassing, maar nu wel officieel. De quarterback tekende afgelopen week zijn franchise tag. Hierdoor behoort een hold-out niet meer tot de opties. Prescott zal dus aanwezig zijn bij de eerste training van Mike McCarthy.

Prescott heeft nog tot 15 juli om zijn franchise tag om te zetten in een langere verbintenis. Er zou een voorstel van de Cowboys liggen voor een vijfjarige verbintenis voor 175 miljoen dollar. Volgens de geruchten draait de discussie nu vooral nog om de lengte van het contract. Prescott zou de voorkeur geven aan een 4-jarig contract om eerder weer free-agent te zijn.


Nog geen concrete aanbiedingen Colin Kaepernick


Een aantal teams hebben contact gezocht met mensen in het kamp van Colin Kaepernick. Dit heeft echter nog niet geleid tot een concrete aanbieding. Volgens NFL Network zijn er wel degelijk teams concreet geïnteresseerd in de quarterback, maar doen ze nog extra onderzoek voor ze een aanbod doen.

Volgens verslaggever Mike Garafolo wachten clubs tot ze zeker weten Kaepernick te kunnen contracteren voor ze een concreet bod bij de speler neer willen leggen. Kaepernick vertrok in 2016 nadat zijn protesten voor veel ophef zorgden. Sindsdien kreeg de speler nergens meer een contract aangeboden. De onrusten in de Verenigde Staten hebben zijn situatie echter veranderd. Zelfs Roger Goodell riep in een interview teams op om Kaepernick een baan te geven. Het is niet bekend welke clubs interesse hebben in Kaepernick.

Coverfoto: Bill Bender

Ook leuk om te lezen