NFL Update: Steelers alleen aan kop in AFC na stunt Dolphins

Door

De Miami Dolphins hebben op zeer knappe wijze de New England Patriots van divisiewinst gehouden. De Fins zorgden in Miami voor een verrassing door de zegereeks van New England te doorbreken: 27-20. Dat is goed nieuws voor de Pittsburgh Steelers die tijdens Sunday Night Football de derde nederlaag van het seizoen ternauwernood wisten te voorkomen. De Steelers werden door een overwinning op de Ravens ook de eerste divisiewinnaar in de AFC. Volgende week kan Pittsburgh in een rechtstreeks duel met New England een plek bij de beste twee in de conference veiligstellen.

DOLPHINS HOUDEN PATRIOTS VAN DIVISIEWINST

De comfortabele rit richting de play-offs van de New England Patriots werd tijdens Monday Night Football ruw onderbroken door de Miami Dolphins. Dat mocht enigszins verrassend worden genoemd omdat de Dolphins zelf een wisselvallig seizoen kennen. Onverdiend was het echter zeker niet, want Miami (6-7) speelde uitstekend in eigen stadion.

Jay Cutler kreeg veel meer schwung in zijn offense dan Tom Brady. Het was een genot om naar een Cutler in vorm te kijken. De ervaren quarterback toonde zich van zijn beste kant met 25 passes voor 263 yards, drie touchdowns, nul intercepties en een paar verrassende moves.

Brady had een lastige avond waarop hij twee intercepties gooide. In beide gevallen troefde x-factor Xavien Howard Brandin Cooks af.

Cooks was net als Chris Hogan nauwelijks een factor in het aanvalsspel. Pas vlak voor de two minute warning in het vierde kwart ving Cooks zijn eerste bal. Hogan bleef beperkt tot één catch voor één yard. Danny Amendola en het running back-corps hadden wel een goede dag, maar het was onvoldoende om de Patriots aan meer dan 20 punten te helpen. Miami scoorde er wel lustig op los via Jakeem Grant (één TD) en Jarvis Landry (twee scores). Daardoor is de AFC East nog niet definitief beslist en houden de Dolphins een kleine kans op het bereiken van de play-offs.

STEELERS SLAAN AANVAL RAVENS AF

Door het verlies raakt New England achterop bij de leider in de AFC: Pittsburgh Steelers. Zij rekenden zondag af met Baltimore Ravens : 39-38. Zonder Ryan Shazier bleken de Steelers defensief kwetsbaar, maar dan is er altijd nog Antonio Brown om de winst binnen te slepen. Het recept was simpel, Ben Roethlisberger gooide de bal diep naar de rechterkant waar Brown keer op keer Brandon Carr eruit liep.

Brown verzamelde 213 receiving yards waarmee hij bijdroeg aan het NFL-seizoensrecord van 506 passing yards in één wedstrijd voor ‘Big Ben’. Slechts 13 spelers overbrugden meer afstand door de lucht in één wedstrijd in de NFL-historie waaronder hijzelf.

Als Roethlisberger en de Steelers (11-2) zondag afrekenen met de Patriots dan mogen ze de wildcard-ronde van de play-offs overslaan. De Jacksonville Jaguars (9-4) doen ook nog mee om de hoogste plaatsen in de AFC.

(Top photo: Tom Szczerbowski/Getty Images) 

Ook leuk om te lezen