NFL Update: Hightower blijft Patriot, Lacy naar Seahawks

Door

Detroit Lions v Green Bay Packers

Na de officiële Free Agency-periode blijft de NFL-carroussel volop draaien. We zetten de belangrijkste transfers, trades en thuisblijvers van de afgelopen dagen op een rij.

VIKINGS: Latavius Murray opvolger AP

Latavius Murray verhuist van de Oakland Raiders naar de Minnesota Vikings. De running back had een productief seizoen achter de rug bij de Raiders met 12 touchdowns en 788 yards over de grond. De vierdejaars speler moet het grondspel van Vikings aanzienlijk verbeteren, want de ploeg uit Minnesota staat op de allerlaatste plaats wat betreft rushing yards per game in 2016.

 

PATRIOTS: Dont’a Hightower blijft in Foxborough

De mini-soap rondom Dont’a Hightower is afgelopen. De afgelopen week ging de linebacker op de koffie bij de New York Jets en de Pittsburgh Steelers, om tot de conclusie te komen dat de New England Patriots hem toch de beste deal voorschotelden. Hightower tekent voor vier jaar bij en dat contract is 43,5 miljoen dollar waard, waarvan 19 miljoen dollar gegarandeerd.

I’m one proud momma 🐻 #boomtower @_boomtower Een bericht gedeeld door ltanya Hightower (@ltanyahightower) op

 

SEAHAWKS: Eddie Lacy nieuwe running back

Niet Adrian Peterson, maar Eddie Lacy is de nieuwe running back voor de Seattle Seahawks. De oud-Packer zette zijn krabbel onder een eenjarig contract bij de ‘Hawks’. Was zijn rookie year veelbelovend, daarna daalden alle statistieken van Lacy. Afgelopen seizoen kwam hij maar in vijf wedstrijden het veld op, om vanaf week zeven als injured reserve gelabeld te worden.

 

49’ERS: Jeremy Zuttah naar ‘San Fran’

Jeremy Zuttah verkast van de Baltimore Ravens naar de San Francisco 49’ers. Nieuwbakker manager John Lynch ontvangt de center plus pick #198 in ruil voor pick #186 in de aankomende NFL Draft.  

 

PATRIOTS: Brandin Cooks nieuw wapen Brady

Ook tijdens het off-season lijkt de England Patriots net een tikkeltje beter dan de andere franchises, want de ‘Pats’ hebben Brandin Cooks weten te strikken. De wide receiver komt van de New Orleans Saints, waar hij het afgelopen seizoen – in een moeizaam lopend team – tot 8 touchdowns kwam. Met andere woorden: it must feel good to be Tom Brady next season!

 

Foto: Getty Images (archief)

Ook leuk om te lezen