NFL Draft 2014: Manziel trending topic

Door

2014 NFL Draft

De eerste ronde van de NFL Draft 2014 was enerverend met verrassende keuzes en interessante trades (klik hier voor het volledige overzicht van de eerste ronde). Maar het was toch ook vooral de avond van quarterback Johnny Manziel, die pas als 22ste van het bord ging. Eindbestemming: Cleveland Browns.

Op Twitter begon zich men al zorgen te maken over Manziel, wat al snel leidde tot trending topics als #manziel, #johnnyfootball en#BeforeManzielGetsDrafted. In de aanloop naar en tijdens de Draft, viel Manziel steeds verder omlaag totdat hij als 22ste werd gekozen door de Cleveland Browns.

Voor de Browns zat er, naast een verse quarterback, nog een upside aan de keuze voor Manziel.

 

Clowney naar Houston

De onbetwiste nummer één van vannacht was toch wel defensive end Jadeveon Clowney, die werd gekozen door de Houston Texans. De AFC South lijkt opeens weer een stuk leuker.

 

Verrassingen

Dan waren er ook nog de grote verrassingen. Allereerst de keuze van de Jacksonville Jaguars, waarvan werd verwacht dat ze meteen voor een quarterback zouden gaan. In plaats van Johnny Manziel of Teddy Bridgewater, viel de keuze op Blake Bortles en mag hij proberen om de Jags weer op de rails te krijgen.

De Detroit Lions zaten flink te azen op Sammy Watkins, de beste wide receiver op de lijst. Toen de Buffalo Bills besloten om omhoog te traden naar nummer vier (de eerste keuze van de Cleveland Browns), werd duidelijk dat Watkins naar Buffalo ging. De Lions namen hun verlies en pikten tight end Eric Ebron op en zorgden voor een extra wapen voor QB Matthew Stafford.

 

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen