Nederland met Jansen, Profar op volle sterkte

Door

Los Angeles Dodgers v Philadelphia Phillies

Kenley Jansen zal zich vrijdag voegen tot de selectie van het Nederlands honkbalteam. De 25-jarige closer van de Los Angeles Dodgers vervangt Jonatan Isenia die afgelopen dinsdag tegen Japan een elleboog blessure opliep. Het is voor Jansen de tweede keer dat hij deelneemt aan de World Baseball Classic. In 2009 was hij nog de startende catcher voor Nederland dat tot twee keer toe de Dominicaanse Republiek versloeg.

Hartritmestoornissen

De Dodgers zagen wel wat in de sterke arm van Jansen en trainden hem met succes om tot pitcher. Jansen maakte in 2010 zijn debuut in de Majors en kende in 25 wedstrijden een 0.67 ERA, 1.00 WHIP en 41 strikeouts in 27 innings. Afgelopen seizoen werd hij benoemt tot de vaste closer van de Dodgers, 25 saves, maar miste hij een groot aantal wedstrijden vanwege hartritmestoornissen.

Jansen onderging in oktober 2012 met succes een operatie en hij focust zich dan ook op een goed seizoen in 2013. Dat begint voor de Nederlander aankomende maandag al in de halve finale van de WBC. Jansen zal de closer rol op zich gaan nemen, waardoor Leon Boyd en Loek van Mill inzetbaar zullen zijn als set-up men voor de zevende en achtste inning.

Manager Hensley Meulens zet alles op alles om het toernooi te winnen. Naast Jansen werd ook Jurickson Profar opgeroepen voor het Nederlands team. De 20-jarige shortstop van de Texas Rangers wordt gezien als één van de grootste talenten in de Major League en zal waarschijnlijk het tweede honk gaan bemannen.

Nederland speelt in de nacht van maandag op dinsdag, Nederlandse tijd, de halve finale. De Dominicaanse Republiek, Team USA of Puerto Rico zal in San Francisco de tegenstander zijn.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen