NBA Update: Start van trainingskamp, Wallace weg uit Philly

Door

clippers

Het NBA seizoen begint pas over iets meer dan een maand, maar een aantal teams zijn al begonnen aan hun trainingskamp. De Boston Celtics, Los Angeles Clippers, Charlotte Hornets en de Orlando Magic zijn gisteren begonnen aan het 2015/2016 seizoen. Met name in Los Angeles was er veel aandacht voor de Clippers. Het team van coach Doc Rivers heeft een drukke zomer achter de rug. Zo werd onder meer Paul Pierce binnengehaald. Daarnaast wisten ze DeAndre Jordan voor de neus van de Dallas Mavericks te behouden. De bank van de Clippers ziet er indrukwekkend uit met Josh Smith, Austin Rivers en de nieuweling Lance Stephenson. Laatstgenoemde deed een groot deel van de training mee, omdat hij vorige maand zijn hamstring blesseerde.

Onder toeziend oog van eigenaar Steve Ballmer en ex-OKC coach Scott Brooks werden de beoogde ‘starters’ van de Clippers verslagen door de bankzitters. Paul Pierce deed mee met de starters. Het is nog niet duidelijk of hij ook daadwerkelijk vanaf het begin zal starten bij de Clippers of dat hij vanaf de bank zal komen. Wel is coach Rivers onder de indruk van zijn selectie. “Je kunt zien dat we heel veel talent hebben in onze groep. Het is de beste groep die ik tot nu toe gehad heb in Los Angeles”, aldus Doc.

De overige NBA teams zullen dinsdag beginnen met hun trainingskamp.

Gerald Wallace moet op zoek naar een nieuw team

De Philadelphia 76ers hebben Gerald Wallace van hun spelerslijst geschrapt. De forward is niet nodig en moet op zoek gaan naar een nieuwe ploeg. Het afgelopen seizoen speelde Wallace voor de Boston Celtics. Die sloten deze zomer een ruildeal af met de Warriors, waardoor de Celtics Lee kregen en Wallace de omgekeerde weg bewandelde. Ook daar was hij een ruilmiddel en werd 33-jarige speler naar Philadelphia gestuurd. Mocht Wallace daadwerkelijk een nieuwe werkgever vinden, dan zal hij aan zijn 16e seizoen in de NBA beginnen.

Opvallend is dat de 76ers het salaris van Wallace wel moeten doorbetalen. Hij ontvangt maar liefst 10 miljoen dollars uit Philadelphia. Eerder werd JaVale McGee weggestuurd door Philly met dezelfde voorwaarden. Ook hij krijgt het komende seizoen nog 12 miljoen van het team. In totaal gooien de 76ers dus 22 miljoen dollars weg aan spelers die niet op de spelerslijst staan.

Barnes laat Larry O’Brien trofee bijna vallen

Gisteren werd Golden State Warriors-speler Harrison Barnes geëerd in North Carolina, waar hij college basketbal speelde. Daar liet hij vol trots zijn NBA titel zien tijdens een college football wedstrijd tussen North Carolina en Delaware. Samen met James McAdoo tilde hij de trofee op, alleen ging het bijna mis. Barnes schrok er zelf ook van.

Ook leuk om te lezen