NBA Update: Paul Pierce opt-out, KD vernedert kind in arcade game

Door

PaulPierce

Dat het seizoen erop zit en de kampioen gekroond is, betekent niet dat de NBA-redactie van SportAmerika niks meer te doen heeft! Er gebeurt nog voldoende tussen de bedrijven door en dus zullen we je ook het gehele off-season via de NBA Update op de hoogte houden van het wel en wee in de NBA. Vandaag onder andere Paul Pierce, die kiest voor een opt-out en Kevin Durant die een kind vernedert bij een arcade game.

Paul Pierce wordt een free-agent. De speler, die vorig seizoen onder contract stond bij de Washington Wizards, maakte dat gisteren bekend. Pierce wordt volgend seizoen 38 jaar, maar speelde een erg goed seizoen bij Washington. Hij was gemiddeld goed voor 11,9 punten en schoot ook nog eens 38,9 procent van de driepuntslijn. De Wizards willen Pierce graag terug, maar volgens meerdere Amerikaanse media zijn de Los Angeles Clippers de belangrijkste gegadigde om de speler te contracteren. Het feit dat Doc Rivers daar de leiding heeft, speelt natuurlijk een grote rol. Ook de Boston Celtics zouden geïnteresseerd zijn.

Greg Monroe
Volgens Amerikaanse bronnen zijn vier tot vijf teams geïnteresseerd in Greg Monroe. Deze clubs willen allemaal met de forward gaan praten. De Detroit Pistons, het team waar Monroe vorig jaar onder contract stond, horen niet bij deze vijf teams. De New York Knicks lijken een goede kans te maken om hem binnen te halen.

De prachtige quote van Kobe
Kobe Bryant was gisteren te gast bij de BET Awards. Hij had daar een interview met Jemele Hill van ESPN. Tijdens het gesprek werd hem gevraagd over zijn vriendschappen in de NBA. Het antwoord van de sterspeler van de Los Angeles Lakers was duidelijk: “Friends come and go but banners hang forever.” Deze quote zal vast en zeker snel op een shirt verschijnen.

KD kent geen genade
Dat Kevin Durant altijd wil winnen, werd gisteren nog maar eens duidelijk. In een speelzaal in een stadje dicht bij Los Angeles daagde hij een aantal kinderen uit om een spelletje basketbal te spelen. Op dit onderstaande filmpje is te zien dat Durant weer helemaal terug is. Na het spelletje deelde de ster overigens wel handtekeningen uit aan de kids. Een mooi gebaar van de Most Valuable Player van 2014.

Kristaps Porzingis was ‘a steal’
Gisteren meldden we nog dat Carmelo Anthony erg ontevreden was over de keuze van de Knicks bij de draft. Vandaag kunnen we iets compleet anders zeggen. Melo zou namelijk gezegd hebben dat de nieuwe speler van de Knicks een steal in de jaarlijkse draft was. Het kan natuurlijk zo zijn dat de sterspeler nog wat meer beelden heeft bekeken van het talent of hij is op zijn vingers getikt door de club. Het blijft in ieder geval erg opvallend.

Foto: Twitter

Ook leuk om te lezen