NBA Update: Kobe op het veld, Michael Jordan krijgt zakgeld

Door

kobe Bryant injury

Het is eind augustus. De periode in het jaar dat de MLB hoogtij viert, met een aantal Nederlanders in de hoofdrol. Daarnaast is de start van het NFL-seizoen weer in aantocht. De tweede ronde preseason games is in volle gang. Geen idee hoe NFL werkt? De SportAmerika Infographics helpen je aardig op weg. Toch gebeurt er ook nog wel wat in NBA-land. In deze update daarom nieuws over Kobe Bryant, Michael Jordan en de Cleveland Cavaliers.

Kobe Bryant los weer schoten
Blessureleed is het centrale thema van Kobe Bryant’s afgelopen seizoenen. De 36-jarige superster van de Los Angeles Lakers kwam de afgelopen twee seizoenen slechts 41 keer tot spelen door een keur aan blessures. De meest recente blessure aan zijn schouder leidde tot een operatie en een langdurige revalidatieperiode. Kobe lijkt echter langzaamaan klaar te geraken voor het aankomende seizoen. Op Instagram poste Kobe een foto van zichzelf op het basketbalveld.

First day back on the court shooting! Bout damn time!! #shoulderrecovery #20thseason @drinkbodyarmor #lakers

Een foto die is geplaatst door Kobe Bryant (@kobebryant) op

Voor het eerst mocht Kobe weer ballen de lucht in schieten. Good for him. De Lakers hebben hem echter hard nodig. Hun roster is amper verbeterd ten opzichte van vorig jaar en het is dan ook maar de vraag of zij hun 21-61 record kunnen verbeteren. Hoewel er geprobeerd werd LaMarcus Aldridge, Jimmy Butler en Kevin Love te verkrijgen bleek Roy Hibbert het hoogst haalbare.

De magie van de L.A. Lakers staat kennelijk op een laag pitje. Het is aan Kobe Bryant om die in zijn twintigste seizoen (!) in de NBA weer terug te brengen.

Michael Jordan krijgt zakgeld
Een Amerikaanse supermarkt moet Michael Jordan $ 8,9 miljoen betalen voor het onrechtmatig gebruik maken van zijn naam. Dat heeft een federale jury in Chicago besloten. De keten Dominick’s gebruikte in 2009 Jordan’s naam, zonder dat de ster van de jaren ’90 daar ooit mee instemde. In een verklaring zei Jordan blij te zijn met de uitspraak:

“No one — whether or not they’re a public figure — should have to worry about their identity being used without their permission. The case was not about the money as I plan to donate the proceeds to charity. It was about honesty and integrity.”

De vraag is of MJ zelf nauw betrokken was bij de zaak. Met een geschat vermogen van één miljard dollar is de kleine negen miljoen slechts zakgeld. Voor Safeway, eigenaar van Dominick’s, is de uitspraak een bittere pil aan het einde van een langdurig verliesgevend traject. Het conglomeraat kocht de keten in 1998, maar sloot de verliesgevende winkels in 2013. Met deze uitspraak krijgen zij twee jaar na dato nog een trap na.

Cavs signen center
De Cleveland Cavaliers krijgen geen genoeg van het tekenen van contracten. Daags na het tekenen van J.R. Smith tot een deal sloten zij gisteren een overeenkomst met Sasha Kaun. De seven-footer werd in 2008 gedraft door de Cavaliers, maar speelde de afgelopen zeven jaar bij CSKA Moskou. Naast de connectie met de Cavaliers door de draft van 2008 heeft Kaun ook een band met coach David Blatt. Blatt coachte Kaun bij het Russische Nationale team en weet dus wat hij aan de lange center heeft.

Sasha Kauna, eigenlijk Alexander Kaun, noteerde in de Euroleague 9,9 punten en 4,5 rebounds in 30 wedstrijden. De 30-jarige Rus zal waarschijnlijk als back-up fungeren voor Timofey Mozgov, die andere boomlange Rus. Met ook nog Anderson Varejao op die positie ontstaat er flink wat drukte op het roster en het is dan ook de vraag of de Cavaliers nog wat acties in petto hebben.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen